Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievija Ukrainā zaudējusi 900 elites karotāju

Krievija Ukrainā zaudējusi vairāk nekā 900 elites karavīru - īpašo uzdevumu karavīrus, jūras kājniekus un desantniekus, liecina britu raidsabiedrības BBC apkopotie dati.

Cita starpā dzīvību zaudējis arī 151 Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) īpašo uzdevumu vienību karavīrs, viņu vidū katrs ceturtais ir virsnieks.

Dzīvību zaudējuši arī 245 Krievijas nacionālās gvardes ("Rosgvardija") karotāji, un kritušo liela daļa bijuši īpašo uzdevumu vienību sastāvā, bet teju katram ceturtajam bijusi virsnieka pakāpe.

No atklātajiem avotiem zināms par 20 Federālā Drošības dienesta un Federālā Apsardzes dienesta darbiniekiem, kas gājuši bojā Ukrainā. Viņu vidū ir arī pašu slepenāko apakšvienību virsnieki.

Desantnieku vienību vidū vislielākie zaudējumi ir Gaisa desanta karaspēka 331.gvardes pulkā no Kostromas. Tas zaudējis vairāk nekā 80 virsnieku, arī pulka komandieri.

Jūras kājnieku vidū visvairāk kritušo ir 810.brigādē, kas bāzējas okupētajā Krimā. Šīs vienības rindās krituši 56 karavīri, arī divi brigādes komandieri, liecina atklāto avotu informācija.

Krievijas armijas vispārējo uzdevumu vienības nav bijušas gatavas trieciena operācijām, norāda BBC, atsaucoties uz Rietumu un Krievijas ekspertu vērtējumu, tāpēc īpašo uzdevumu vienībām, jūras kājniekiem un desantniekiem nācies pildīt uzdevumus, kas parasti ir kājnieku ziņā.

Krievijai kompensēt zaudējumus šo elites karotāju rindās būs sarežģīti, norāda BBC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits