Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievijas Belgorodas apgabalā nogāzusies militārā lidmašīna IL-76

Krievijas Belgorodas apgabala Koročas rajonā avarējusi militārā transportlidmašīna "IL-76", ziņo amatpersonas.

Tikmēr avoti Ukrainas armijā pavēstījuši, ka šo lidmašīnu notriekuši ukraiņi. Kāds Aizsardzības ministrijai tuvs avots izteicies, ka lidmašīna notriekta pacelšanās brīdī.

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs pavēstījis, ka Koročā noticis incidents un pašlaik notikuma vietā strādā izmeklēšanas grupa un Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas darbinieki.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka pirms lidmašīnas nogāšanās gaisā novēroti divi spēcīgi sprādzieni, kas bijuši dzirdami 30 kilometru attālumā.

Avoti Ukrainas ģenerālštābā apgalvo, ka lidmašīna pārvadājusi zenītraķetes "S-300".

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka lidmašīnā atradās 65 Ukrainas militārpersonas apmaiņai, seši apkalpes locekļi un trīs Krievijas karavīri. Visi viņi gājuši bojā.

Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju, sagūstītos Ukrainas karavīrus transportēja uz Kolotilovkas kontrolpunktu uz Krievijas un Ukrainas robežas, kur šodien bija paredzēta gūstekņu apmaiņa.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka lidmašīnu notrieca Ukrainas spēki, izšaujot divas raķetes no pretgaisa sistēmas Harkivas apgabala teritorijā.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs "Radio Brīvība" apstiprināja, ka šodien bija paredzēta Krievijas un Ukrainas karagūstekņu apmaiņa. "Bet es varu konstatēt, ka šodien plānotā apmaiņa pašlaik nenotiek," viņš sacīja.

Vienlaikus viņš piebilda, ka tiek pārbaudīta Krievijas paustā informācija, ka Belgorodas apgabalā notriektajā lidmašīnā varētu būt atradušies ukraiņu karagūstekņi.

Ukrainas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tā "vēl precizē informāciju".

 

Platformas "Telegram" kanāls 112, atsaucoties uz savu avotu, ziņo, ka lidmašīnā atradušies 74 cilvēki, kas visi gājuši bojā. Avārijas vietu pie Belgorodas ir norobežojusi Krievijas armija.

Lidmašīnas atlūzas ir izkaisītas plašā teritorijā, ziņo 112.

Krievu mediji apgalvo, ka lidmašīnā līdz ar deviņām krievu militārpersonām atradušies 65 ukraiņu karagūstekņi, kas tikuši transportēti uz Belgorodas apgabalu gūstekņu apmaiņas veikšanai.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits