Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Krievijas izmeklētāji pārmeklējuši vairāku Kremļa kritiķu mājas

Krievijas izmeklētāji ceturtdien pārmeklējuši vairāku Kremļa kritiķu mājas, ziņo aktīvisti. Mājoklis pārmeklēts arī Maskavas domes deputātei Jūlijai Galjaminai, kura palīdzēja organizēt opozīcijas protestus pagājušajā vasarā, ziņo aktīvisti.

Galjamina aicināja atbalstītājus nākamo trešdien iziet Maskavas ielās, lai protestētu pret prezidenta Vladimira Putina panāktajām izmaiņām konstitūcijā, kas ļaus viņam palikt pie varas līdz 2036.gadam.

Izmeklētāji arī pārmeklējuši Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska dibinātās kustības Atvērtā Krievija aktīvistu mājas un viņa dibinātā medija MBH Media reakciju.

Izmeklēšanas komiteja vēl nav komentējusi šīs kratīšanas.

Aktīviste Marina Ļitvinoviča saistīja pārmeklēšanas ar plāniem sarīkot protestus pret izmaiņām konstitūcijā, ko Kremlis nodēvējis par triumfu.

Viņa trešdien sacīja, ka protesta organizētāji saņēmuši oficiālu paziņojumu no Maskavas varasiestādēm, ka protestu rīkošana nav iespējama jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ. "Mēs uzskatām, ka tas viss ir saistīts," ziņu aģentūrai AFP sacīja Ļitvinoviča.

Kustība Atvērtā Krievija ziņoja, ka oficiāli kratīšanas saistītas ar naftas rūpniecības giganta Jukos lietu 2003.gadā.

Kremļa kritiķi uzskata, ka pārmeklēšanu saistīšana ar Jukos lietu ir tikai aizbildinājums, norādot, ka viena no aktīvistēm, kuras māja pārmeklēta, 2003.gadā bijusi nepilngadīga.

Viens no redzamākajiem Kremļa kritiķiem Aleksejs Navaļnijs nodēvēja šīs kratīšanas par jaunu iebiedēšanas kampaņu. "Šis ir mēģinājums demoralizēt tos, kuri ir noskaņoti pret Putinu, un publiski sodīt tos, kas izvērsuši kampaņu pret Putina labojumiem [konstitūcijā]," sacīja Navaļnijs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits