Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievijas Kaļiņingradas apgabalā sākušās mācības ar raķešu Iskander izmantošanu

Krievijas Kaļiņingradas apgabalā sākušās taktiskās mācības ar raķešu kompleksu Iskander izmantošanu, trešdien paziņojušas Krievijas militārpersonas.

Mācībās piedalās Krievijas Baltijas flotes sauszemes un krasta apsardzes spēku 11.armijas korpusa raķešu vienība, ziņu aģentūru Interfax informējis Baltijas flotes pirmā ranga kapteinis Romāns Martovs.

Pēc viņa teiktā, "plānveida mācību laikā izsludināta kaujas trauksme un vienība devusies daudzus kilometrus garā pārgājienā uz paredzēto rajonu, kur operatīvi izvērstas taktisko raķešu sistēmas Iskander M". Mācību mērķis ir pārbaudīt raķešu kompleksu un raķešu dzinēju gatavību izmantošanai un mācīties uzmontēt tām kaujas detaļas, kā arī noslīpēt to pārkraušanas iespējas, izmantojot transportēšanas un lādēšanas mašīnas.

Krievijas Baltijas flotes bruņojumā Kaļiņingradas apgabalā ir vairākas uzbrukuma sistēmas, tai skaitā Iskander M, mobilais krasta raķešu komplekss Bastion, kā arī divi kuģi, kas bruņoti ar spārnotajām raķetēm Kalibr.

Kā uzskata Rietumu eksperti, raķetes Iskander, kas spēj nest kodollādiņus, paredzētas triecieniem 50-500 kilometrus attāliem mērķiem, un tas nozīmē, ka ar šīm raķetēm iespējams dot triecienus mērķiem Baltijas valstīs, Polijā un Zviedrijas dienvidos.

Top komentāri

MM
M
Futbols beidzas. Sākas kara "mācības"?
j
krievija kā vēža metastāzes Eiropā un pasaulē .
Vladimirs
V
Vienīgais, ar ko krievija var lepoties - 73 gadu vecā "pobeda" pār savu sabiedroto (nacistisko Vāciju) un arvien plašāki masu iznīcināšanas līdzekļu uzkrājumi.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits