Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Krievijas karaflote gatavojas nosūtīt divus kuģus uz Kuriļu salām

Krievijas karaflote gatavojas nosūtīt uz Kuriļu salām divus kuģus, kas, domājams, izraisīs kārtējo neapmierinātību Japānā, kura arī pretendē uz šīm teritorijām.

Teritoriālās domstarpības rada saspīlējumu abu valstu attiecības jau kopš Otrā pasaules kara, kura laikā toreizējā PSRS okupēja salas Kuriļu arhipelāga dienvidos. Japāna uzskata, ka salas joprojām ir tās teritorijas sastāvdaļa, un pieprasa Krievijai to atdošanu. Maskava šīs prasības noraida, un pēdējo divu gadu laikā salas vairākkārt apmeklējušas augstākā ranga amatpersonas, izsaucot Tokijas sašutumu.

2010.gadā Kuriļu salas apmeklēja Dmitrijs Medvedevs, kas tolaik vēl atradās Krievijas prezidenta amatā. Arī šī gada 3.jūlijā, būdams jau premjerministrs, Medvedevs devās uz Kuriļu salām, kuras Japāna dēvē par savām ziemeļu teritorijām.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka trīs no četrām Kuriļu salām, uz kurām pretendē Tokija, apmeklēs desantkuģis Admiral Nevelskoi un velkonis Kalar. Šis vizītes mērķis esot piedalīšanās piemiņas ceremonijās, godinot Otrā pasaules kara beigās bojāgājušos padomju jūrniekus.

Krievijas Klusā okeāna flotes kuģu vizīte Kuriļu salās paredzēta laikā no 25.augusta līdz 17.septembrim un notiks vienlaikus ar Vladivostokā gaidāmo Āzijas-Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības organizācijas (APEC) samitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits