Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievijas opozīcijas atbalstītāju gājiens Maskavā beidzies bez dalībnieku aizturēšanas

Krievijas opozīcijas atbalstītāju gājiens Maskavā sestdien pirmo reizi kopš 14.jūlija par pārsteigumu pašiem demonstrantiem beidzies bez varas iestāžu iejaukšanās un dalībnieku aizturēšanas.

Saskaņā ar policijas datiem šai gājienā, kura mērķis bija nosodīt politiskās represijas pret opozīciju pirms 8.septembrī gaidāmajām galvaspilsētas domes vēlēšanām, kurās reģistrācija tika atteikta veselai virknei neatkarīgo kandidātu, šoreiz piedalījušies aptuveni 750 cilvēki. Tikmēr Krievijas mediji minējuši vismaz divreiz lielāku dalībnieku skaitu.

"Mēs ejam mierīgā gājienā, mēs pat pagaidām zaļo gaismu, lai šķērsotu ielu," izteikusies opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitniece Ļubova Soboļa. "Mēs esam paši likumpaklausīgākie Maskavas pilsoņi."

Protestētāji skandēja "Šī ir mūsu pilsēta!", "Krievija būs brīva!" un "Krieviju - bez Putina!". Gājiens noslēdzās Puškina laukumā, ko bija aplenkuši policisti un Krievijas gvardes specvienību vīri, bet viņi vēroja notiekošo neiejaucoties, vienīgi megafonos aicināja cilvēkus izklīst.

Iepriekš Maskavas prokuratūra brīdināja Soboļu, ka "nesankcionētās akcijas rīkotājiem un dalībniekiem draud administratīvā atbildība".

Pats Navaļnijs, kas pirms nedēļas tika atbrīvots pēc 30 dienu administratīvā aresta par aicinājumu piedalīties nesankcionētā protesta akcijā, šoreiz gājienā nepiedalījās, tviterī norādot, ka, visticamāk, tiktu aizturēts atkal. Viņš uzsvēris, ka pēdējā nedēļā pirms vēlēšanām centīsies pārliecināt pēc iespējas vairāk cilvēku balsot pret valdošo partiju Vienotā Krievija.

 

Top komentāri

Nu moins
N
Bet ja Latvijas tauta izlemtu protestēt pret Jenotu režīmu(kas protams nenotiks ņemot vērā latviešu mīksto dabu)-vai tad jenotu sekta nesūtītu armiju lai apspiestu demonstrāciju?
Pūķins pūš pamperos
P
Viņam bail, ka mužiki beidzot šo neņem aiz pautiem. Pelnījis jau ir.
Uldis
U
Navaļnija komanda BOMŽI !!! ASV vēstniecībai aptrūkās nauda !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits