Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievijas opozicionāri sašutuši par Navaļnijam veltītajiem Putina izteikumiem

Krievijas opozīcijas aktīvisti sašutuši par apsūdzībām cietumā ieslodzītajam Kremļa kritiķim Aleksejam Navaļnijam, ko trešdien Ženēvā preses konferencē pēc samita ar ASV prezidentu Džo Baidenu pauda Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Kremļa saimnieks aizstāvēja lēmumu par Navaļnija ieslodzīšanu cietumā, apgalvojot, ka opozicionārs, pērn dodoties ārstēties uz Vāciju, apzināti ignorējis prasību reģistrēties tieslietu struktūrās, kas viņam bija jāveic atbilstoši nosacītā soda prasībām.

"Ēēē, ko? Apzināti devās uz ārzemēm ārstēties, lai neatzīmētos inspekcijā," tviterī vaicāja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

"Lūk, kā Navaļnijs apzināti izbrauca," atgādināja Jarmiša, līdzās ierakstam publicējot fotogrāfiju, kurā redzams, kā lidmašīnā tiek ieceltas nestuves ar komā ieslīgušo Navaļniju.

Tuvs Navaļnija sabiedrotais Leonīds Volkovs savukārt pieļāva, ka Putins zaudē saiti ar realitāti.

Arī Navaļnija dzīvesbiedre Jūlija sociālajā tīklā "Instagram" publicējusi fotogrāfiju, kurā redzama vīra transportēšana uz Vāciju augustā.

Viņa ironiski norādījusi, ka glabā šo attēlu kā atgādinājumu tam, kā viņas vīrs "apzināti" pārkāpis Krievijas likumus.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai Navaļnijs varētu kvalificēties cietumnieku apmaiņai ar ASV, Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs ceturtdien sacīja: "Ja amerikāņi pēkšņi oficiāli apstiprinās, ka viņš ir Savienoto Valstu pilsonis un strādā specdienestu labāk. Savādāk - nekādi."

Navaļnijam pagājušā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa indēšanas stāv Kremlis, kas to vairākkārt noliedzis.

Pēc atgriešanās no Vācijas Navaļņijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā.

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Pret Navaļniju, viņa līdzgaitniekiem un ar viņu saistītajām organizācijām regulāri tiek veikti reidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits