Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Krievijas parlaments izmeklēs "ārvalstu iejaukšanos" saistībā ar protestu vilni

Krievijas parlaments pirmdien atbalstīja izmeklēšanas uzsākšanu par "ārvalstu iejaukšanos" valsts iekšējās lietās saistībā ar protestu vilni, kura atbalstīšanā Maskava apsūdz Rietumu valdības un medijus.

Komiteja pārbaudīs ārvalstu medijus un vēstniecības, kas izplatījušas informāciju par demonstrācijām, rīcību, paziņoja Krievijas parlamenta apakšpalātas spīkers Vjačeslavs Volodins.

Pēdējo nedēļu laikā Maskavas ielās izgājuši desmitiem tūkstošiem cilvēku, lai protestētu pret varasiestāžu lēmumu nereģistrēt galvaspilsētas domes vēlēšanām opozīcijas kandidātus.

Uz Krievijas Ārlietu ministriju augusta sākumā tika izsaukts ASV vēstniecības pārstāvis sniegt paskaidrojumus saistībā ar aicinājumiem piedalīties opozīcijas protestos, lai gan ASV bija brīdinājušas tikai Savienoto Valstu pilsoņus izvairīties no mītiņiem.

Iepriekš pirms gaidāmās protesta akcijas ASV vēstniecība Krievijā savā mājaslapā bija izsludinājusi "demonstrāciju trauksmi", publiskojot protesta akciju laikus un norises vietas, kā arī brīdinot izvairīties no demonstrācijām.

Tomēr Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka protesta akcijas norises vietu publicēšana esot uzskatāma par "aicinājumu piedalīties" protesta akcijā, kas ir "mēģinājums iejaukties mūsu valsts lietās".

Valdības interneta uzraugs ir apsūdzējis ASV tehnoloģiju kompāniju Google par "nesankcionētu masu akciju reklamēšanu" videoapmaiņas vietnē YouTube. Tāpat Krievijas Ārlietu ministrija ir kritizējusi Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju Deutsche Welle par "aicinājumiem" piedalīties demonstrācijās.

Pēdējā mēneša laikā demonstrācijās Krievijas policija aizturējusi vairāk nekā 3000 cilvēku. Rietumvalstis kritizējušas "pārmērīgu spēka pielietošanu" pret miermīlīgiem demonstrantiem. Policisti izmantojuši pret protestētājiem stekus un elektrošoka ierīces, un cietuši arī nejaušiem garāmgājēji.

Pašreizējās protesta akcijas ir plašākās kopš 2012.gada, kad Vladimirs Putins tika pārvēlēts Krievijas prezidenta amatā. Arī tolaik Krievija uzstāja, ka ASV esot mudinājušas uz šiem protestiem.

 

Top komentāri

Zero
Z
Ko tik slinks, trolli, tikai divus komentārus spēji izspiest?
krievs meloja, melo un melos
k
Kamēr vien pastāvēs Impērija.
smikligaa russija
s
atkal visi citi viņiem vainīgi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits