Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijas pilsoņu bēgšanas apturēšanai Putins gatavojas nobloķēt izbraukšanu no Krimas

Krievijas nacionālā gvarde gatavojas nobloķēt satiksmi uz Krimas tilta virzienā uz Krieviju, kā arī plānots ierobežot prāmju kustību un pussalas gaisa satiksmi ar Krieviju, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Oficiālais iemesls šādām darbībām ir cīņa pret ukraiņu diversantiem un iespējamo "teroristu uzbrukumu" novēršana. Taču patiesībā tas tiek darīts, lai novērstu panisku Krievijas pilsoņu bēgšanu no Krimas uz Krieviju.

"Šādā veidā [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina varasiestādes cenšas reaģēt uz paniku Krievijas pilsoņu vidū, kuri nelegāli pārcēlās uz Ukrainas Krimu pēc 2014.gada februāra. Okupanti cenšas apturēt bēgļu plūsmu no pussalas," ziņo izlūkdienests, norādot, ka pēc 24.februāra, kad Krievija sāka atkārtotu iebrukumu Ukrainā, vērojama Krievijas pilsoņu aizplūšana no Krimas.

Izlūkdienests norāda, ka "bēgļu" priekšgalā ir Krievijas virsnieku ģimenes locekļi, tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki un Sevastopoles okupācijas administrācijas pārstāvji.

"Viņi steidzami pārdod nekustamos īpašumus, maina dzīvesvietas reģistrāciju, izved no pussalas biznesu un aktīvus," informē izlūkdienests.

Ierobežojot iespēju pamest Krimu, Putins faktiski tur par ķīlniekiem 600 000 Krievijas pilsoņu, kuri tagad nelegāli atrodas pussalā un sāk saprast sava juridiskā statusa nedrošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits