Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievijas Valsts domē rosina par tautiešiem ārzemēs atzīt tikai krievu valodā runājošos

Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas Krievijas likumdošanā maina tautiešu definīciju ārvalstīs - tiek piedāvāts par tādiem atzīt tikai tos, kuri runā krievu valodā.

Likumprojektu iesniedzis deputāts no valdošās partijas "Vienotā Krievija", Valsts domes NVS lietu, Eirāzijas integrācijas un attiecību ar tautiešiem komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Konstantīns Zatuļins.

Saskaņā ar likumprojektu Krievijas Federācijas valsts politikas likuma 1.pantā ir piedāvāts norādīt, ka par tautiešiem ārvalstīs bez Krievijas Federācijas pilsoņiem var atzīt tikai tos, kas runā krievu valodā.

Kā izriet no likumprojektam pievienotā paskaidrojuma raksta, krievu valodas prasme ir "nepieciešamais nosacījums, lai izpildītu konstitucionālo prasību valstij nodrošināt ārzemēs dzīvojošo tautiešu krievisko kultūras identitāti".

"Ja valsts rūpējas par tiem, kuri, dzīvojot ārzemēs, saglabā krievisko kultūras identitāti, kuras viena no sastāvdaļām ir visiem krieviem kopīgās Krievijas valsts valodas zināšanas, tad, dabiski, jēdzienā "tautietis" jāiekļauj nosacījums par krievu valodas prasmi," norādīts paskaidrojuma rakstā.

Ārpus Krievijas robežām atbilstoši dažādiem avotiem šobrīd dzīvo no 18 līdz 25 miljoniem cilvēku ar Krievijas saknēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits