Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kudrins: Putins ir gatavs dialogam ar protestētājiem

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins ir gatavs dialogam ar protestu kustību, lai nodrošinātu, ka nākamgad gaidāmās prezidenta vēlēšanas ir godīgas, sacīja sens premjera sabiedrotais, bijušais finanšu ministrs Aleksejs Kudrins. "No manas sarunas ar Putinu es sapratu, ka viņš nebaidās no 4.marta vēlēšanām. Viņš ir gatavs spert visus nepieciešamos soļus, lai garantētu, ka šīs vēlēšanas ir godīgas," laikrakstam Vedomosti sacīja Kudrins, kurš vēl sestdien Maskavā uzrunāja pēcvēlēšanu protesta mītiņa dalībniekus.

Eksministrs teicis Putinam, ka "ir nepieciešams dialogs" ar protestu kustību, kurā iesaistījusies kā citkārt apolitiskā vidusšķira, tā radikāli noskaņotie liberāļi un nacionālisti. "To es teicu Putinam, pirms doties uz mītiņu. Kopumā es sapratu, ka šāds dialogs ir iespējams," norādīja Kudrins.

Daudzi protestētāji sestdien Kudrinu sagaidīja ar svilpieniem. Arī pats eksministrs izskatījās nepārliecinoši, kad viņam vajadzēja uzrunāt lielo demonstrantu pūli.

Tostarp analītiķi uzsver, ka Kudrina parādīšanās uz mītiņa skatuves ir ļoti svarīga, un norāda, ka viņš varētu kļūt par vidutāju protestētāju un varasiestāžu starpā. "Ierosinājumi, ar kuriem es nācu klajā mītiņā, bija manis paša iniciatīva, un tie tika adresēti abām pusēm," sacīja eksministrs, vienlaikus norādot, ka viņam "nav Putina pilnvarojuma risināt sarunas".

Desmiti tūkstoši cilvēku sestdien Maskavā izgāja ielās, lai protestētu pret Krievijas parlamenta vēlēšanu rezultātu viltošanu. Turot rokās baltus gaisa balonus un plakātus ar uzrakstu "Par brīvām vēlēšanām", cilvēki pulcējās Saharova prospektā, kas simboliski nes padomju laika disidenta un Nobela Miera prēmijas laureāta Andreja Saharova vārdu.

Saskaņā ar policijas datiem mītiņā piedalījās 29 000 cilvēku, kamēr akcijas organizatori apgalvo, ka demonstrantu skaits esot sasniedzis 120 000.

Kudrins ekonomikas ministra amatu ieņēma kopš 2000.gada, bet šogad septembrī, neilgi pēc tam, kad bija paudis kritiku Kremļa ekonomikas politikai, demisionēja.

Jāpiebilst, ka Kudrins dzimis 1960. gadā Dobelē. Kā vēstīja žurnāls Otkritij Gorod, Kudrina māte ir latviete Zinta Millere, bet tēvs Leonīds Kudrins savulaik bijis padomju armijas virsnieks.

Atbilstoši oficiālajiem rezultātiem 4. decembra Krievijas parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi Kremļa partija Vienotā Krievija. Salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, tās pārstāvniecība sarukusi, tomēr tai joprojām parlamentā ir vairākums.

Tostarp vēlēšanu novērotāji liecina, ka notikusi masveidīga rezultātu falsifikācija par labu Vienotajai Krievijai. Protestējot pret rezultātu viltošanu Maskavā un citās Krievijas pilsētās, notikušas nepieredzēti plašas demonstrācijas. Opozīcijas partijas pret rezultātu viltojumiem vērsušās tiesā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits