Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

"Liberāldemokrāts" Žirinovskis sola "brutālu diktatūru", ja kļūs par prezidentu

Krievijas politiskās vides viens no odiozākajiem personāžiem - partijas LDPR (agrāk - Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas) līderis Vladimirs Žirinovskis - prezidenta amata kandidātu TV debatēs solījis ieviest "brutālu diktatūru" gadījumā, ja kļūs par prezidentu.

Uzreiz gan jāsaka, ka šāds scenārijs ir faktiski nereāls - sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka šobrīd pašreizējam prezidentam Vladimiram Putinam, kurš debatēs nepiedalījās, faktiski ir garantēta uzvara vēlēšanās. To, ka Putins saglabās varu vismaz vēl uz vienu termiņu, spriež arī lielākā daļa politikas ekspertu. Tikmēr, kā vēsta The Moscow Times, Žirinovskis ir trešajā vietā astoņu kandidātu konkurencē ar aptuveni 6% atbalstu.

Debašu laikā Žirinovskis, kurš ar skaļiem un populistiskiem apgalvojumiem nāk klajā regulāri, izpelnoties Krievijas politikas "šovmeņa" tēlu, solījis nežēlīgi apkarot oligarhiju, "sodīt oligarhus un ikvienu, kurš zog", un atgriezt valstī to naudu, kas šobrīd atrodas ārzonās.

"To nevar izdarīt demokrātiskā iekārtā. Es ieviesīšu visbrutālāko diktatūru," valsts kontrolētā telekanāla Pervij kanal translētās debatēs izteicies "liberāldemokrāts" Žirinovskis.

Jāatgādina, ka ceļu uz nākamo prezidenta termiņu pašreizējais Kremļa saimnieks turpināja bruģēt arī ceturtdien notikušajā ikgadējā uzrunā par stāvokli valstī, ieskicējot savus valsts attīstības plānus turpmākajiem sešiem gadiem, kā arī raidot signālu Vašingtonai ar jaunu ieroču prezentāciju.

 

 

Top komentāri

Lat
L
Šitādi idiņi kandidē par prezidentiem - ar Krieviju nav labi...
tak
t
slims kremļa āksts .
?Tāds viegls weekend(a) smīniņš uzr
?
?Tomēr, tomēr... Lai cīnītos pret oligarhu uzkundzībām un korupciju, valstī ir vajadzīgs dzelzs presidents. LIdzīgi Filipinas pr. Duertem. Un šinī contekstā, Žirinovskis ir lielisks piemērs, (tiktāl kamēr tas nesniedzas kaimiņvalstī). Ar mīkstajiem presidentiem tur Latvijā nav nākotnes, vai ne?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits