Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lidmašīna Krievijā nosēžas uz aizsalušas upes

Aviokompānijas Poļarnije avioļiņii PSRS laiku pasažieru lidmašīna An-24 pilotu kļūdas dēļ ceturtdien Austrumsibīrijā, Krievijā, piezemējusies nevis lidlaukā, bet uz netālu no skrejceļa esošās aizsalušās upes, vēsta Interfax.

Neviens no 30 pasažieriem un četriem apkalpes locekļiem neesot cietis. Lidmašīna nav guvusi bojājumus.

Krievijas Sahas Republikas (Jakutijas) operatīvais štābs informējis, ka lidmašīna An24 izpildījusi reisu JaP217 maršrutā Jakutska–Zirjanka– Sredņekolimska. Nosēžoties Zirjankas lidostā pulksten 9.45 pēc vietējā laika, tā piezemējusies ārpus skrejceļa.

Krievijas Federālās gaisa transporta aģentūras Rosaviacija teritoriālā pārvalde sākusi notikušā pārbaudi. Krievijas Austrumsibīrijas Transporta prokuratūra precizējusi, ka izmeklēšanu sākusi Jakutijas Transporta prokuratūra. Uz notikuma vietu jau devusies Rosaviacija komisija, Izmeklēšanas komitejas transporta nodaļas pārstāvji un Poļarnije avioļiņii vadība. "Cenšoties nolaisties, lidmašīna aizlidoja garām skrejceļam un piezemējās uz Kolimas upes smilšu kāpas. Spriežot pēc sākotnējās informācijas, negadījuma, kas tiek klasificēts kā nopietns aviācijas incidents, iemesls ir ekipāžas pieļauta kļūda gaisakuģa pilotēšanā," teikts prokuratūras paziņojumā.

BBC atzīmē, ka Zirjanka atrodas 1100 kilometru attālumā no Jakutskas. Ziemā gaisa temperatūra tur mēdz nokrist līdz mīnus 40 grādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits