Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Maskavā aizturēti vairāk nekā 250 protestētāji

Krievijas policija svētdien Maskavas centrā aizturējusi 263 varasiestāžu nesankcionētas protesta akcijas dalībniekus, pavēstīja policija. Valstī kopumā aizturēti 380 cilvēki, liecina organizācijas OVD Info aplēses. "5.novembrī par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem aizturēti 263 cilvēki," ziņu aģentūrai Interfax apliecināja policijas preses dienesta pārstāvis.

Nesankcionētās akcijas dalībnieki aizturēti Manēžas laukumā un Tveras bulvārī, Interfax apliecināja informēts avots tiesībsargājošajās struktūrās.

Kā vēsta vairāki mediji, svētdien Maskavā izjaukta radikālā opozicionāra Vjačeslava Maļceva atbalstītāju protesta akcija.

Organizācijas Artpodgotovka izveidotājs Maļcevs iepriekš bija paziņojis, ka 5.novembrī Krievijā notiks revolūcija.

Viņš aicināja savus atbalstītājus iziet Krievijas pilsētu centrālajos laukumos.

Daudziem svētdien Maskavā aizturētajiem bijuši naži, kastetes, gumijas ložu pistoles, vēsta ziņu aģentūra TASS. Policija aktīvistus aizturējusi pēc viņu pārmeklēšanas.

Populārās radiostacijas Eho Moskvi žurnālists Andrejs Ježovs vietnē Twitter paziņojis, ka arī viņš aizturēts.

Žurnālists publicējis video no policijas autofurgona. Vairums aizturēto ir 20-25 gadus veci, norādīja Ježovs , kurš pats vēlāk atbrīvots bez apsūdzību izvirzīšanas.

Dažos policijas iecirkņos aizturētos pratina Izmeklēšanas komitejas pārstāvji.

Pirms dažām dienām Krievijas Federālais Drošības dienests (FDD) paziņoja par organizācijas Artpodgotovka "slepenas šūniņas" vairāku biedru aizturēšanu. Artpodgotovka Krievijā ir pasludināta par ekstrēmu organizāciju un aizliegta.

Maļcevs, kas sevi dēvē par nacionālistu un anarhistu, 2016.gadā nesekmīgi kandidēja uz vietu Krievijas parlamentā. Vasarā viņš atstāja Krieviju un oktobrī viņam aizmuguriski tika piemērots arests saistībā ar apsūdzībām ekstrēmismā.

Maļcevs tīmekļa vietnē YouTube izveidojis kanālu, kas iemantojis plašu popularitāti. Tajā publicētajos ierakstos tiek pausta politiska varasiestāžu kritika.

Maļcevs ir Saratovas iedzīvotājs, tomēr pēc tam, kad Maskavas tiesa izdeva opozicionāra aizturēšanas orderi, viņš Krieviju atstāja un apmetās Parīzē.

 

Top komentāri

Ass
A
Pareizi dara ka ievēro likumu un aiztur pretlikumīgu rīcību veicējus .Tada prakse pastāv visas demokrātiskas valstis,bet iespēju pariet uz kaiminu mēs tak ne palaidīsim garām. Pie mums vel dabūtu ar stkiem pa muguru un tas labākajā gadījuma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits