Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Maskavas centrā nošauts opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs

Piektdienas vakarā Maskavas centrā netālu no Kremļa nošauts pazīstamais Krievijas opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs, vēsta Krievijas mediji. Izmeklētāji norāda - ir pasūtījuma slepkavības pazīmes. "Viņš gāja pa Lielo Akmens tiltu kopā ar sievieti, kura nesen esot pabijusi Ukrainā. Tad no garāmbraucoša spēkrata nenoskaidrotas personas četras reizes izšāva uz Ņemcovu un aizbēga," aģentūrai Moscow pavēstīja avots tiesībsargājošajās iestādēs.

Citi avoti gan vēsta, ka izšauts vismaz septiņas vai astoņas reizes, no tām četri šāvieni trāpījuši politiķim mugurā."Šobrīd sev priekšā, diemžēl, redzu Borisa līķi. Lielais Akmens tilts. Redzu līķi, un apkārt ir ļoti daudz policistu," _RIA Novosti _citē Ņemcova līdzgaitnieku Iļju Jašinu.Sieviete, kas slepkavības brīdī bija kopā ar Ņemcovu, teica, ka viņi devušies Bolotnaja laukuma virzienā. Izmeklētāji norāda, ka viņi zina, uz kurieni politiķis devies, bet to pašlaik neatklās.Krievijas Iekšlietu ministrijas pārstāve Jeļena Aleksejeva medijiem pavēstījusi, ka Ņemcova slepkavas vajāšanai uzsākta operācija Pārtveršana. Izmeklētāji noskaidrojuši, ka slepkava bēdzis baltā automašīnā, arī spēkrata marka ir zināma, bet izmeklēšanas interesēs atklāta pagaidām netikšot.Policisti pašlaik nopratina sievieti, kas ar Ņemcovu bija kopā traģiskā uzbrukuma brīdī. VIņas identitāte netiek atklāta.Izmeklētāji pagaidām neizslēdz nevienu versiju, arī pasūtījuma slepkavību. "Slepkavām bija lieliski zināms Ņemcova pastaigas maršruts," aģentūrai TASS norādīja avots tiesībsargājošajās iestādēs.Uzbrukumu nosodījis arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Kremļa saimnieka preses sekretārs Dmitrijs Peskovs arī atklājis, ka Putins personīgi "uzņēmies izmeklēšanas pārraudzību".Nesenā intervijā Ņemcovs gan Putinu nosaucis par lielāko draudu sev. Politiķis pauda bažas, ka tieši Putins varētu "noorgaizēt" viņa nāvi, jo Ņemcovs atklāti iestājas pret karadarbību Ukrainā, vēsta BBC.(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits