Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Maskavas tiesa uzliek arestu opozīcijas līdera Navaļnija brāļa mantai

Maskavas Basmannajas rajona tiesa otrdien uzlikusi arestu opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija brāļa Oļega mantai un kontiem, pavētīja tiesas pārstāvji.

Arests uzlikts saistībā lietu par krāpšanos un naudas līdzekļu legalizāciju, pārvadājot uzņēmuma Yves Rocher preces. Pieņemot šādu lēmumu, tiesnese Valentīna Ļevašova apmierinājusi izmeklētāju lūgumu.

Pret brāļiem Alekseju un Oļegu Navaļnijiem ierosināta krimināllieta par krāpšanas faktu un noziedzīgā ceļā iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju.

Viņi tiek turēti aizdomās par tirdzniecības uzņēmuma naudas - 55 miljonu rubļu (855 000 latu) - piesavināšanos.

Lielāko daļu šīs summas brāļi tērējuši personīgām vajadzībām, bet 19 miljonus rubļu - noziedzīgā ceļā iegūtās naudas legalizācijai, uzskata izmeklētāji.

Uzņēmums apstiprinājis, ka vērsies tiesībsargājošajās struktūrās, lai panāktu savu ekonomisko interešu un savu akcionāru aizsardzību.

Ja Navaļniji tiks atzīti par vainīgiem tiem izvirzītajās apsūdzībās, viņiem var tikt piespriesti līdz pat desmit gadiem cietumā.

Aleksejs Navaļnijs paziņojis, ka šīs apsūdzības ir muļķības, bet pieļāva, ka viņu gaida vēl viena tiesas prāva.

"Protams, mēs redzēsim vēl vienu lietu. Un tad vēl vienu, jo viņi domā, ka tas atstāj lielu iespaidu uz mani," norādīja opozīcijas līderis, piebilstot, ka šādas lietas var tikt izmantotas, lai ieslodzītu viņu uz ilgu laiku.

16.oktobrī Krievijas Kirovas apgabaltiesa atcēla Navaļnijam piespriesto piecu gadu cietumsodu tā dēvētajā Kirovļes lietā. Tā vietā viņam tika piemērots nosacīts cietumsods.

Navaļnijs tika apsūdzēts par 16 miljonu rubļu piesavināšanos no mežrūpniecības uzņēmuma Kirovļes, kas notikusi pirms vairākiem gadiem, kad Navaļnijs strādāja par Kirovas apgabala gubernatora Nikolaja Beliha padomnieku.

Navaļnijs plašāku atpazīstamību ieguva 2011., 2012.gada ziemā, kad Krievijā notika plaši pret Vladimiru Putinu vērsti protesti.

8.septembrī aizvadītajās Maskavas mēra vēlēšanās Navaļnijs ieguva 27% balsu, piekāpjoties līdzšinējam pilsētas vadītājam Sergejam Sobjaņinam.

Navaļnijs teicis, ka 2018.gada prezidenta vēlēšanās metīs izaicinājumu Putinam. Viņš ir autors Kremļa partijas Vienotā Krievija palamai "blēžu un zagļu partija", kas ir kļuvusi par populāru šī politiskā spēka apzīmējumu.

Navaļnija brālis Oļegs strādā Krievijas pasta uzņēmumā un centies nepiesaistīt sabiedrības uzmanību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits