Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

NATO pārstāvis Maskavā: Krievijas turpmāko rīcību nav iespējams paredzēt

Par Krievijas rīcību iespējams spriest tikai pēc tās darbiem un tās rīcība Ukrainā kopainu skaidrāku nepadara, intervijā aizsardzības jomas medijam Defence Matters atzinis NATO Maskavas Informācijas biroja vadītājs Roberts Pščels.

Taujāts, cik tālu Krievija ir gatava iet, viņš norāda, ka nevar to paredzēt un arī paši krievi to droši vien nevar, jo trūkst caurskatāmības.

"Atcerieties, kā tika pieņemti lēmumi par Krimu," atgādina Pščels, norādot, ka Maskava ļoti īsā laikā pieņēma lēmumu lietā, kur līdz tam nekādas problēmas patiesībā nebija.

"Tas ir vēl viens mīts, pašā Krimā nekas briesmīgs nenotika," viņš piebilst.

Pščels atzīst, ka pastāv reāla problēma, jo Krievija patiešām izaicina tos noteikumus un pamatus, uz kuriem balstās Eiropas miers.

Vienlaikus viņš uzsver, ka NATO ir pilnībā spējīga sevi aizsargāt un nemitīgi strādā pie savas aizsardzības uzlabošanas.

"Mēs nevēlamies, lai kāds domātu, pat ne uz mirkli, ka pastāvētu agresijas iespēja pret NATO valsti, jo atbildētu visa NATO," uzsver Pščels.

Viņš arī norāda, ka NATO ir pierādījusi savas spējas reaģēt uz situācijām, ko neviens nespēja paredzēt.

"Piemēram, 2001.gada uzbrukumi. [...] Un tomēr 2001.gada 12.septembrī pēc desmit stundu diskusijām tika iedarbināts 5.pants. Lai gan visa NATO vēsture līdz tam brīdim paredzēja situāciju, kurā 5.pants tiktu piesaukts gadījumā, ja kas slikts notiktu Eiropā, citiem vārdiem sakot, ierastos Ziemeļamerikas sabiedrotie. Praksē pirmo reizi, kad tas tika aktivizēts, mēs apvienojāmies, lai sniegtu atbalstu Savienotajām Valstīm, un mēs to izdarījām 12 stundu laikā. Visas valstis piekrita, sekoja rīcība, un kopš tā laika mēs kolektīvi cīnāmies ar terorismu," atgādina Pščels.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits