Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Navaļnija fonds: Krievijas propagandists Sergejs Briļevs ir Lielbritānijas pavalstnieks

Viens no Krievijas televīzijas galvenajiem propagandistiem Sergejs Briļevs, kurš kanālā Rossija 1 vada programmu Vesti v subbotu, jau sen ir Lielbritānijas pavalstnieks, noskaidrots opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonda veiktajā izmeklēšanā.

Vēl 2001.gadā Briļevs un viņa sieva Irina tikuši iekļauti Londonas Notinghilas rajona vēlētāju sarakstā. Saskaņā ar Lielbritānijas likumiem aktīvas vēlēšanu tiesības ir tikai Lielbritānijas pavalstniekiem, kā arī Sadraudzības valstu un ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri pastāvīgi dzīvo Lielbritānijā.

1995.-2001.gadā Briļevs pastāvīgi dzīvojis Londonā, kur veidojis sižetus Krievijas televīzijai. Pazīstamākais veikums ir viņas ikgadējās programmas "Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu", kurās Briļevs piedalījās no 2001. līdz 2007.gadam. Tāpat Briļevs komentējis visas Putina inaugurācijas.

Navaļnija fonda izmeklēšanā arī noskaidrots, ka 2016.gada februārī Briļeva sieva Londonā nopirkusi dzīvokli par 700 000 mārciņu (790 000 eiro).

"Tas ir svarīgs moments," norādīts izmeklēšanā. "Briļevs pat nekad nav izlicies, ka nodarbojas ar biznesu. Atšķirībā no, piemēram, Vladimira Solovjova. Viņš strādājis tikai par žurnālistu. Valsts televīzijā. Viņa sieva arī nenodarbojas ar biznesu."

Top komentāri

viss kārtībā
v
Nekādu Ameriku Navaļnijs neatklāja. Visa Puilostānas valdoņu banda cieši iesakņojusies nīstajā Gejropā un Pindosijā, kur sen dzīvo viņu bērneļi, atrodas pilis un jahtas kā arī vatņikiem nofenderētā nauda. Pat Puilo meitiņas sen dzīvo un ir precējušās ar NATO valstu pilsoņiem, nevis kādu morāli apgarotu Ivanušku no Voroņežas. Totāli atsaldētiem vateņiem ar nodzertām smadzenītēm ausīs līst propagandas ūdentiņš par to, ka Puilo impērija tūlīt sados pa purnu pūstošajiem Rietumiem un ka visi Rietumos šausmīgi baidās no multenēm ar neeksistējošiem superieročiem, īstenībā Rietumos visi ir ļoti apmierināti un mierīgi par savu koloniālo administrāciju teritorijā no Baltijas līdz Ohotskas jūrai. Protams, ka Krievijas bubulis lieti noder propagandai priekš muļķīšiem arī Rietumos un to perifērijā, kā piemēram Latvijā, kur jau trīs desmitgades aunu bars paklausīgi balso par saviem cirpējiem tik pēc vienas frāzes - Krievi nāk!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits