Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Navaļnijs atgūstas no badastreika

Ieslodzītais opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs atgūstas no trīs nedēļu ilgā badastreika un tagad sver 82 kilogramus, ceturtdien paziņoja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) direktors Aleksandrs Kalašņikovs.

Arī pats Navaļnijs šodien sociālajā tīklā Instagram pavēstīja, ka atgūstas no badastreika.

"23 dienas badastreikā un 23 dienas atejot no tā ļoti stingrā, konservatīvā veidā," paziņoja Navaļnijs savā pirmajā vēstījumā Instagram trīs nedēļu laikā.

"Mans gribasspēks mani pārsteidza," viņš piebilda.

"Viņš ēd regulāri un viņam ir iespēja sazināties ar ģimeni," sacīja Kalašņikovs, piebilstot, ka Navaļnija stāvoklis ir vairāk vai mazāk normāls.

Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) direktors Ivans Ždanovs apstiprināja, ka Navaļnijs atlabst pēc badastreika.

44 gadus vecais Navaļnijs pašreiz izcieš divarpus gadu cietumsodu par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc saindēšanas ar kaujas vielu, kas pieder pie Novičok grupas. Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis.

Navaļnijs iepriekš trīs nedēļas ievēroja badastreiku, bet aprīlī pēc savu mediķu ieteikuma pārtrauca to. Badastreika rezultātā 1,90 metru garā Navaļnija svars nokritās līdz 72 kilogramiem.

Navaļnija badastreika mērķis bija nodrošināt pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar ārstiem, kuriem viņš uzticas.

Navaļnijs Instagram atklāja, ka pagājušajā svētdienā pirmo reizi 46 dienu laikā ēdis maizi, kas esot viņa mīļākais ēdiens.

Viņš sacīja, ka tobrīd juties laimīgāks nekā oligarhs, kas pusdieno uz savas jahtas, vai Mišelina zvaigznes restorāna apmeklētājs.

Recepte, kā būt laimīgam cietumā, ir vienkārša, sacīja Navaļnijs.

"Izvēlēties to, kas jums ļoti patīk, tad liedziet sev to kādu laiku un pēc tam atgūstiet. Tikai atcerieties, kas tas neattiecas uz cilvēkiem. Vienmēr mīliet savus mīļos cilvēkus," sacīja Navaļnijs.

Pēdējo reizi Navaļnijs publiski bija redzams video zvana laikā tiesā aprīļa beigās.

Cietumā Navaļnijs tiek turēts sevišķi stingros apstākļos, uzskatot, ka pastāv bēgšanas risks. Navaļnija advokāti cenšas šo pieņēmumu apstrīdēt.

Navaļnijs sūdzējies, ka nemitīgā uzraudzība līdzinās spīdzināšanai, piemēram, viņš tiekot filmēts un naktīs vairākkārt modināts, liedzot izgulēties.

Kalašņikovs savukārt apgalvoja, ka Navaļnija gadījumā noteikumi nav pārkāpti.

"Mēs nevēlamies viņu nekādā veidā demoralizēt vai padarīt viņa dzīvi smagāku," sacīja Kalašņikovs.

papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits