Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Navaļnijs sola pēc atlabšanas atgriezties Krievijā

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kas Vācijā turpina atlabšanu pēc saindēšanas ar nervus paralizējošo indi Novičok, ceturtdien solījis atgriezties Krievijā, lai turpinātu atbalstīt politisko opozīciju.

Navaļnijs video, kas uzņemts kādā parkā Berlīnes centrā, paziņoja, ka par viņa saindēšanu atbildīgs Krievijas prezidents Vladimirs Putins, un apgalvoja, ka Putins arī pārraudzījis mēģinājumus piesegt šo noziegumu.

"Es apstiprinu, ka atgriezīšos Krievijā un turpināšu savu darbu. Neviena cita iespēja netiek apsvērta," paziņoja Navaļnijs.

44 gadus vecajam Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika Charite.

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie Novičok grupas. Šo slēdzienu vēlāk apstiprināja arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, bet otrdien to apliecināja arī OPCW.

Navaļnijs video apgalvoja, ka Krievijas varasiestādes nav veikušas pilnu izmeklēšanu, jo tas, kurš pasūtīja viņa indēšanu, nevēlas tikt atmaskots, un pauda pārliecību, ka vainīgs ir Putins.

Navaļnija komanda ir savākusi pierādījumus, ka viņš tika saindēts viesnīcas numurā Tomskā.

Krievijas varasiestādes ir apšaubījušos šos apgalvojumus un atteikušās veikt pilnu izmeklēšanu, norādot, ka sākotnējā izmeklēšanā nav gūti stingri pierādījumi, ka ticis pastrādāts noziegums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits