Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (13:09) - Bijušais Putina padomnieks paredz drīzu varas maiņu Krievijā

Krievijā gaidāma būtiska kadru maiņa valsts vadībā - prezidents Vladimirs Putins došoties pensijā, bet Dmitriju Medvedevu premjera amatā nomainīs Putina administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs - šādi izteicies kādreizējais Putina padomnieks un viens no skaļākajiem Kremļa kritiķiem Andrejs Ilarionovs, kuru citē ukraiņu portāls Unian.net.

Jāņem vērā, ka Ilarionovs, kurš kādreiz bija Putina padomnieks ekonomiskajos jautājumos, 2006.gadā pameta šo amatu un kļuva par vienu no skaļākajiem Kremļa kritiķiem, paziņojot, ka "Krievija vairs nav brīva un demokrātiska". 

"Asins un piķa [ar "piķi" šeit domāts liels naudas daudzums - red.] partija piedzīvojusi smagu zaudējumus un atkāpjas visās frontēs zem "asins partijas" spiediena, nule kā izteicies Ilarionovs, piebilstot, ka kādreiz šo notikumu sauks par "ģenerāļu sazvērestību".

Viņš uzskata, ka Ivanovs, kurš ir Putina administrācijas vadītājs, parādījies publiskajā telpā, lai nostiprinātu savienību ar Krievijas Pareizticīgo baznīcu vai vismaz panāktu tās neitrālu pozīciju. Līdz ar Ivanova parādīšanos Putins no publikas acīm esot nozudis.

"Ja [šī] analīze ir precīza, gaidāma viņa atkāpšanās," paudis Putina bijušais padomnieks.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas prezidents atcēlis ieplānoto vizīti Kazahstānā. Medijos izskanējušas versijas, ka Putins ir slims, tomēr viņa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs to noraidījis, Interfax apliecinot, ka "prezidents jūtas labi".

Tikmēr citi Krievijas mediji ziņo, ka Putins teju nedēļu nav rādījies sabiedrībā. Tīmekļa medijs RBC noskaidrojis, ka Kremlis ar atpakaļejošu datumu ziņo par it kā notikušām Putina sanāksmēm un noliedz runas par slimību.

Tikmēr Kremļa preses dienests informējis, ka Putins pirmdien Sanktpēterburgā tiksies ar Kirgizstānas prezidentu Almazbeku Atambajevu. Kremļa Preses dienestam jau vairākas dienas nācies visādi atspēkot baumas par Putina veselības stāvokli. Kremļa mājaslapā publicēta informācija, ka Putins piektdien savā rezidencē Piemaskavā ticies ar Krievijas Augstākās tiesas priekšsēdētāju Vjačeslavu Ļebedevu. 

Pievienota pēdējā rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits