Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pārbēdzējs: Čečenu bēgļu vidū Eiropā ir FDD aģenti

Uz Rietumiem pārbēgušais Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) bijušais līdzstrādnieks Vācijas telekanāla ZDF dokumentālajā filmā apliecinājis, ka čečenu bēgļu vidū Eiropā ir FDD aģenti, vēsta laikraksts Die Welt.

Kopš 2002.gada Čečenijas iedzīvotāji tiek apgādāti ar "viltotiem dokumentiem", kas liecina par to, ka viņi dzimtenē it kā esot cietuši politiskās represijās, filmā klāsta vīrietis, kurš sevi dēvē par bijušo FDD pulkvedi.

Visi šie aģenti "nodarbojas ar režīma kritiķu un potenciālo islāmistu izsekošanu" un var sākt strādāt, "kad radīsies vajadzība ietekmēt politisko situāciju Kremļa interesēs".

Ķīles čečenu kultūras biedrības priekšsēdētājs Timurs Dugazajevs pārraidē noliedza kontaktus ar FDD, tomēr atzina, ka ir sekojis saviem tautiešiem un nodevis informāciju par viņiem Čečenijas vadībai.

Die Welt arī citē Vācijas pretizlūkošanas dienesta vadītāju Hansu Georgu Māsenu, kurš teicis, "FDD mērķtiecīgi sekmē radikālo islāmistu ieplūšanu Vācijā, lai viņi valstī destabilizētu situāciju".

Top komentāri

TrollisJT
T
Islāmistu ieplūšanu Vācijā mērķtiecīgi ir sekmējusi Angela Merkele un viņas sabiedrotie. Nu, ja ar šo straumi nāk iekšā arī spiegi... tas ir pilnīgi normāli. Un FDD noteikti nav vienīgie, kas nāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits