Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Patriotisma audzināšanu Krievijā koordinēs atbildīgais par ieročiem

Krievijas valdības paspārnē tiek veidota starpresoru padome pilsoņu patriotiskajai audzināšanai, un jau esot nolemts, ka jauno federālo struktūru vadīs vicepremjers Dmitrijs Rogozins, vēsta Ņezavisimaja Gazeta.

Rogozins valdībā kūrē aizsardzības rūpnieciskā kompleksa un kosmosa jautājumus, kā arī atbild par attiecībām ar separātisko Moldovas reģionu Piedņestru. Rogozins gan Twitter paziņojis, ka ir pārāk aizņemts, lai vēl uzņemtos jaunus pienākumus.

Paredzams, ka jaunveidotajā padomē tiks iekļauti Krievijas Aizsardzības ministrijas, Kultūras ministrijas, Izglītības ministrijas, federālo izpildvaras orgānu, patriotisko sabiedrisko organizāciju pārstāvji, kā arī valdības paspārnē nodibinātā Krievijas valsts militārā vēstures un kultūras centra Rosvoencentr direktors. 

Viena no padomes galvenajām funkcijām būšot izlemt, kuriem izpildvaras orgāniem piešķirt valsts budžeta līdzekļus pilsoņu patriotiskajai audzināšanai. 

Padomei tikšot uzticēta patriotiskās jūtas veicinošu normatīvo aktu izstrāde, kā arī kampaņu organizēšana sadarbībā ar masu informācijas līdzekļiem. 

Pēc invāzijas Ukrainā Krievijas sabiedrībā tiek īpaši veicināta interese par patriotismu un militarizāciju. Pagājušajā mēnesī Kubinkā netālu no Maskavas tika atklāts Patriotu parks – Krievijas atbilde Disnejlendai. Tiesa Patriotu parkā visas atrakcijas saistītas ar ieročiem, tankiem un raķetēm. Parkā ierodas arī delegācijas no ārzemēm, lai iepazītos ar jaunākajiem Krievijas militārās rūpniecības ražojumiem. Tomēr parka atklāšanā prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka tas ir "nozīmīga sastāvdaļa militāri patriotiskajā darbā ar jaunatni", vēsta The Guardian. Tuvākajos mēnešos parka apmeklētāji varēs vērot ievērojamu Krievijas un PSRS kauju atveidojumus un arī izbaudīt militārpersonām paredzēto pārtiku patriotismu audzinošos apstākļos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits