Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Putins aicina steidzami panākt Ukrainas krīzes noregulējumu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien aicināja ar steigu panākt Ukrainas krīzes noregulējumu, kā arī izteica līdzjūtību Nīderlandes premjerministram Markam Rutem saistībā ar lidsabiedrības Malaysia Airlines pasažieru lidmašīnas notriekšanu nemiernieku kontrolētajā teritorijā Austrumukrainā netālu no Krievijas robežas.

"Krievijas valsts galva uzsvēra, ka šī traģēdija no jauna atgādina par nepieciešamību steidzami panākt mierīgu atrisinājumu akūtajai Ukrainas krīzei, un norādīja, ka pastāv nepieciešamība veikt rūpīgu un objektīvu lidmašīnas katastrofas izmeklēšanu," teikts Kremļa paziņojumā, kas tika izplatīts pēc Putina un Rutes telefonsarunas.

No 298 cilvēkiem, kas gāja bojā traģēdijā, 154 bija no Nīderlandes.

Malaysia Airlines pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, tika notriekta ceturtdien virs Doņeckas apgabala, Ukrainas austrumos.

Ukrainas valdība lidmašīnas notriekšanā apsūdzējusi nemierniekus.

Ukrainas Drošības dienests pārtvēris un publiskojis nemiernieku telefonsarunas, kurās viņi detalizēti apspriež lidmašīnas notriekšanu. Sarunu gaitā nemiernieki atzīst, ka notriekta ārvalstu pasažieru lidmašīna un ka bojāgājušo ir ļoti daudz.

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot nemiernieku kaujiniekiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.

Atbildība par lidsabiedrības Malaysia Airlines lidmašīnas notriekšanu virs nemiernieku kontrolētās Austrumukrainas daļas gulstas uz Krieviju, kas separātistus apgādājusi ar raķetēm "zeme-gaiss", uzskata Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots, vēsta laikraksts Sydney Morning Herald.

"Mēs nevēlamies situāciju padarīt vēl sarežģītāku, tomēr, ja, kā tas šķiet šobrīd, lidmašīna tika notriekta ar raķetēm "zeme-gaiss", kuras piegādājusi Krievija, tad uz Krieviju gulstas zināma daļa atbildības," norādīja Ebots.

Viņš arī pauda pārliecību, ka aviokatastrofas iemesls ir Kremļa vēlēšanās "duļķot ūdeni" Ukrainā.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko, kurš ceturtdien viens no pirmajiem informēja sabiedrību par traģēdiju, apliecināja, ka lidmašīnu virs Torezas, Doņeckas apgabalā, notriekuši promaskaviskie kaujinieki.

"Tikko teroristi pie Torezas no Putina vēlīgi piešķirtā zenītraķešu kompleksa Buk notriekuši reisa Kualalumpura-Amsterdama civilo lidmašīnu," Geraščenko pavēstīja sociālajā tīklā Facebook.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits