Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Putins terora aktā Dagestānā vaino Maskavas metro spridzinātājus

Vismaz 12 cilvēki gājuši bojā, bet 23 ievainoti trešdienas rītā teroristu pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos Kizļaras pilsētā Krievijas Ziemeļkaukāza republikā Dagestānā, vēsta Reuters. Mirušo vidū esot arī vietējās milicijas priekšnieks un astoņi viņa padotie.

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins trešdien paziņojis, ka terora aktu Kizļarā varēja organizēt tie paši teroristi, kuri spridzināja Maskavas metro, vēsta NEWS.ru. V.Putins arī paziņojis, ka neesot svarīgi, kurā valsts daļā noticis terora akts un kas ir teroristu upuri, jo šie noziegumi tiek izdarīti pret Krievijas valsti.

Tikmēr Kaukāza terorists Doku Umarovs steidzies pavēstīt, ka neesot saistīts ar spridzināšanām Maskavas metro, ziņo Pirmais Kaukāza TV kanāls, atsaucoties uz audioierakstu, kas internetā izplatīts D.Umarova vārdā.
Ierakstā kāds vīrietis, kurš sevi nosauc par Doku Umarovu, apgalvo, ka visa atbildība par terora aktiem jāuzņemas Federālajam Drošības dienestam: «Es oficiāli saku, ka Maskavas sprādzienos vainīgs ir Federālais Drošības dienests. FDD ir tajā līdzdalīga.» Viņš arī notikušajā vaino premjerministru V.Putinu.

Kopumā notikuši divi sprādzieni. Pirmajā gadījumā sprāgusi bumba, ko detonējis pašnāvnieks, kurš sēdēja automašīnā, kas atradās pilsētas centrā pie kādas skolas. Šajā sprādzienā miruši divi ceļu miliči, kas tobrīd braukuši garām.

Otrais sprādziens noticis brīdī, kad pie notikuma vietas piesteigušies miliči un ziņkārīgie. To esot veicis terorists pašnāvnieks, kurš bija tērpies miliča uniformā.

Šie sprādzieni notikuši tikai divas dienas pēc tam, kad pirmdienas rītā divos terora aktos Maskavas metro dzīvību zaudēja vismaz 39 cilvēki.

Pārsvarā musulmaņu apdzīvotajā Dagestānā regulāri notiek islāma kaujinieku rīkoti uzbrukumi, kas parasti vērsti pret tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem.

(papildināts ziņas sākums)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits