Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Remontdarbu laikā Murmanskā bojāts bēdīgi slavenais Admirālis Kuzņecovs

Pie Murmanskas nogrimstot vienam no pasaulē lielākajiem peldošajiem dokiem, bojāts Krievijas flotes vienīgais aviācijas bāzes kuģis Admirālis Kuzņecovs, kuram tajā brīdī dokā tika veikta vērienīga pārbūve, ziņo The Moscow Times. Incidentā traumas guvuši arī vismaz četri cilvēki.

Admirālis Kuzņecovs dokā PD-50 remontēts pēc tam, kad atgriezies no operācijas pie Sīrijas krastiem. 1985. gadā uzbūvētais aviācijas bāzes kuģis operācijas laikā jau vairākkārt nonāca plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā saistībā ar vairākām ķibelēm, tostarp Krievijas gaisa flote zaudēja divus lidaparātus bojātu nosēšanās sistēmu dēļ, ar kuru palīdzību uz klāja strauji jānobremzē no operācijas atgriezušies kaujas lidaparāti. 

Kompānija, kurai pieder doks, Krievijas ziņu aģentūrai RIA Novosti skaidroja, ka avārija notikusi elektroapgādes problēmu dēļ - pārtrūkstot elektrības padevei, atslēgušās sistēmas, kas regulē ūdens daudzumu doka balasta tvertnēs. Tvertnes strauji piepildījušās ar ūdeni, un doks nogrimis.

Doka nogrimšanas laikā Admirālis Kuzņecovs dabūjis triecienu ar ceļamkrānu, kas kritis no 15 metru augstuma, un bojāts gan kuģa klājs, gan korpuss. Apvienotās kuģubūves korporācijas vadītājs Aleksejs Rahmanovs Kremļa kontrolētajai ziņu aģentūrai TASS gan apgalvojis, ka neviena kritiski svarīga daļa bojāta neesot.

Pirms doka pilnīgas nogrimšanas evakuēts 71 cilvēks, tāpat veiksmīgi izdevies atdalīt kuģi no grimstošā doka, tomēr Murmanskas reģiona gubernatore Marina Kovtuna atzinusi, ka viens cilvēks aizvien skaitās bezvēsts pazudis. 

Admirālim Kuzņecovam Murmanskā tika veikta apjomīga modernizācija, to aktīvajā dienestā bija ieplānots atgriezt vien 2021. gadā. Plašāka sabiedrība par Krievijas vienīgo aviācijas bāzes kuģi uzzināja 2017. gadā, kad tas atgriezās no operācijas pie Sīrijas krastiem un pietuvojās Lielbritānijas krastiem. Kuģi bija grūti nepamanīt tā radīto melno dūmu mutuļu dēļ, Kuzņecovam tādējādi kļūstot arī par interneta asprāšu mērķi. Lielbritānijas aizsardzības ministrs toreiz to nodēvēja par "kauna kuģi" un uzsvēra, ka Lielbritānijas bruņotie spēki kuģi "pieskatīs, kamēr tas slapstās atpakaļ uz Krieviju".

Top komentāri

reptilis
r
Nu,re tikko bija raksts ,ka Krievija grib pašaudīties ar raķetēm pie Norvēģijas krastiem....es domāju,ka NATO nevajadzēs pat Krievijas izšaut....,jo Krievija pati sevi nogremdēs,kā šo platformu:)))))))
wtf
w
"kuzja" noraujas ar ceļamkrānu, vainīgais noslīkst
S ♥ NATO
S
Bildē tupele ir tikusi pie īsta - ķieģeļu skursteņa. Citādi tie melnie dūmi rāva ciet elpu pat uz komandtiltiņa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits