Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Turcijā notriektais drons ražots Krievijā

Drons, kuru piektdien Turcijas teritorijā notrieca turku iznīcinātāji, ir ražots Krievijā, paziņojis Turcijas premjers Ahmets Davutolu. Vienlaikus Kremlis Turcijas valdībai paziņojis, ka lidaparāts, kaut arī Krievijas ražojums, nepieder Krievijai. "Notriektais drons ir Krievijas ražojums, bet Krievija mums draudzīgā manierē norādīja, ka tas nepieder viņiem," aģentūra Reuters citē Davutolu teikto Turcijas raidorganizācijai AHaber.

Versiju, ka drona izcelsme meklējama Krievijā, ASV izteica jau dažas stundas pēc tā notriekšanas. Tikmēr Turcija pieļauj, ka tas varētu būt Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada armijai piederošs drons. Jāatgādina, ka Krievija ir lielākais bruņojuma piegādātājs Asada režīma spēkiem un arī Asadu atbalstošajām paramilitārajām grupām.Turcijas premjers arī nelaida garām iespēju pabrīdināt ikvienu, kurš varētu sagribēt pārkāpt Turcijas robežas. "Šis incidents pierāda, ka Turcijai ir gan tehniskās iespējas, gan politiskā griba pielikt punktu šādiem pārkāpumiem," uzsvēris Davutolu, atsaucoties arī uz nesen notikušajiem incidentiem, kad Turcijas robežu nesankcionēti uz brīdi šķērsoja Krievijas kara lidaparāti. Drīz pēc tam Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans brīdinājis Krieviju "nezaudēt Turcijas draudzību".Arī Davutolu norādījis: "Ceru, ka Krievija, kuru mēs novērtējam kā sabiedroto un labu kaimiņu, rūpīgāk attieksies pret abu valstu savstarpējām attiecībām."Jau vēstīts, ka piektdien Turcijas kara lidaparāti saskaņā ar visiem NATO pieņemtajiem standartiem, iepriekš trīs reizes izsūtot brīdinājumu, notrieca dronu, kas nesankcionēti bija ielidojis Turcijas gaisa telpā un, nemainot kursu, devās arvien tālāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits