Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

TV ziņotājs

Žurnāliste Daira Āboliņa, raidījuma Aci pret aci veidotāja, nesen pievienojās režisorei Lailai Pakalniņai, kas ar savu mašīnu devās uz Lietuvu, uz festivālu Lietuvas pavasaris, kur notika filmas Kurpe pirmizrāde kaimiņu valstī. Lietuvas robežsargi demonstrēja principialitāti un nevēlējās laist pāri robežai Lailas Pakalniņas mašīnu, kurai dažādu laika apstākļu iespaidā bija zudusi zīme, ka režisores mašīnas riepām ir radzes.

Radošā grupa devās atpakaļ uz Bausku un pēc ceļojumiem pa vairākiem benzīntankiem iegādājās jaunu, spožu zīmi un apmierināta ar savu principialitāti ar vairāku stundu nokavēšanos ieradās Lietuvā. Helmūts Cera, bijušās pozitīvi izklaidējošās programmas Popkultūras akadēmija analītisko zinātņu kandidāts, pavasara reibinošajā iespaidā nolēmis turpmāk aktīvi vienpersoniski recenzēt dažādu televīziju un kanālu raidījumus, kā arī meklē reālus izpausmes veidus dažādās mākslas jomās - teātrī, glezniecībā, reklāmā, jo ir kļuvis par brīvmākslinieku. LNT producenta un futbola komandas Auda pussarga Viestura Dūles miesu un garu pēdējā laikā pārņēmis futbols. Plīvojot ataugušajiem matiem un sargājot ausis no pavasara vēja, Dūle Lieldienās spēlēja pret Skonto/Metāls komandu - šis mačs bija noslēgums treniņnometnei Limbažos - un uzvarēja! Taču Lieldienās bez olām - nu nekādi, un, izlemdams labāk skriet ar smagu kuņģi, nekā neēst Lieldienās olas, Dūle divas krāsainās pievārējis no rīta un divas vakarā. Uz vērienīgāko filmu pirkšanas un pārdošanas vietu - starptautisko TV tirgu Francijas Rivjērā, kūrortpilsētiņā Kannās, dosies plaša Latvijas TV darbinieku komanda. Latvijas TV pārstāvjus pirmo gadu vadīs programmu direktors Arvīds Babris, programmu pirkšanas, pārdošanas un kino daļas vadītājs Ģirts Līcis un redaktore Ilona Bērziņa, lai noskatītos TV programmas un apspriestu kārtējos darījumus. Arvīdam Babrim būs iespēja piedalīties arī kompānijas King World, no kuras Latvijas TV nopirkusi spēles Brīnuma rats licenci, seminārā, kur dažādu TV pārstāvji varēs dalīties pieredzē un gūt informāciju par jaunumiem TV spēļu pasaulē. Savkārt LTV spēcīgo konkurentu - LNT Kannās pārstāvēs tās šefs Andrejs Ēķis un filmu iepircēja Ināra Kraule. Kaut arī «iekšējā konkurence», abu filmu iepircēju komandu mērķis ir viens - atrast daudz labu un, vēlams, lētu filmu un TV programmu, ar ko tad arī piepildīt Latvijas ēteru. Gundars Rēders savulaik bijis Latvijas televīzijas ziņu dienesta praktikants, reportieris, producents, ziņu dienesta vadītāja vietas izpildītājs. Pārskatot šo darbu sarakstu, jāteic, ka tagad pēc labākajiem paraugiem gluži vai likumsakarīgi viņš kļuvis par lielā kuģa - ziņu dienests - kapteini, proti, vadītāju. Atceroties savas reportiera gaitas, Gundars teic, ka vislabprātāk veidojis sižetus par dažādiem negadījumiem, sarežģītām situācijām, svarīgiem tiesas spriedumiem - par visu, kas rada spraigumu un intrigu žurnālista darbā. Tāpēc pats ar prieku atceras pusironisku stāstiņu kādā svētdienas Panorāmā par to, kā pilnmēness iedarbojas uz valdības vīriem un viņu darbiem. Lai arī pienākumu daudz un laika maz, Gundars nav aizmirsis arī savu vaļasprieku - mūziku. Viņš piekritis grupas Schola cantorum Riga vadītāja Guntara Prāņa piedāvājumam iedziedāt ērģeļu un saksofona pavadījumā gregoriāniskos dziedājumus, kuriem lemts nokļūt kompaktdiskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits