Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ukrainā par Krimas apmeklējumu pret Berluskoni ierosināta krimināllieta

Ukrainā ierosināta krimināllieta pret Itālijas ekspremjeru Silvio Berluskoni par okupētās Krimas pussalas apmeklēšanu, preses konferencē pavēstīja Ukrainas parlamenta cilvēktiesību komitejas priekšsēdētājs Georgijs Logvinskis.

Berluskoni "publiski ieradās Krimā, nesaņemot Ukrainas puses atļauju", viņš atgādināja, norādot, ka "Ukrainas teritorijā pret Berluskoni ierosināta krimināllieta".

"Krievijā ir aizsākta programma - atbilstoši mūsu datiem tai atvēlēti ne mazāk kā 50 miljoni dolāru -, lai maksimāli atzītu Krimas aneksiju kā kā likumīgu varas un īpašumu, kā arī mūsu teritorijas nodošanu," sacīja deputāts.

Lai tas notiktu, atsevišķi Krievijas Valsts domes pārstāvji regulāri veic pārrunas ar ārvalstu likumdevējiem, ministriem un citiem politiķiem un "īsteno tā dēvētos ekskursiju braucienus pa mūsu teritoriju".

Logvinskis atgādināja par Francijas parlamenta deputātu nelikumīgo Krimas apmeklējumu un to, ka viņi informēti par aizdomām par kriminālnozieguma pastrādāšanu.

"Uz šodienu papildus mums ir informācija par delegācijām - viena no tām bija no Serbijas, otra no Vācijas. Saistībā ar tām Ukrainas Drošības dienestam nosūtīts iesniegums par krimināllietu ierosināšanu," sacīja deputāts.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits