Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ukrainas austrumos uzdarbojas Krievijas zaļie cilvēciņi

Izvarines apkārtnē Luhanskas apgabala dienvidaustrumos esot parādījušies cilvēki Krievijas armijas uniformās bez atpazīšanās zīmēm, preses konferences laikā ceturtdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses centra vadītājs Andrijs Lisenko.Viņš norādīja, ka krievu algotņu un vietējo separātistu bandas pastiprina savus spēkus Ukrainas teritorijā un ka viņu vidū pamanītas militārpersonu grupas, kas tērptas Krievijas armijas uniformās.

Šādas vienības martā parādījās Ukrainai piederošajā Krimas pussalā un ieguva palamu "zaļie cilvēciņi".Sākotnēji Maskava centās tās uzdot par vietējās "pašaizsardzības" spēkiem, taču pēc Krimas aneksijas beidzot atzina, ka tās bijušas Krievijas armijas militārpersonas.Lisenko piebilda, ka Izvarines apkārtnē manītā vienība esot apbruņota ar artilēriju un reaktīvajiem mīnmetējiem Grad.Tikmēr organizācijas Informatīvā pretestība koordinators Dmitro Timčuks ziņo, ka "zaļo cilvēciņu" Ukrainas teritorijā jau esot vairāki simti."Pamanīti - tas pārlieku maigi teikts. Mēs esam saskaitījuši aptuveni 300 "zaļo cilvēciņu"," savā Facebook lapā raksta Timčuks. "Taču šodien konsultācijās ar Ukrainas specdienestu pārstāvjiem saņēmām informāciju, ka saskaņā ar viņu datiem krievu militārpersonu skaits Donbasā pārsniedzis jau 400 cilvēkus."Viņš piebilst, ka nav vērts diskutēt par precīzu skaitli, jo galvenais ir fakts, ka "iebrukums notiek pilnā sparā".Timčuks norāda, ka šiem Krievijas karavīriem nav nekādu dokumentu un ka sagūstīšanas gadījumā tie tikšot steigšus atvaļināti no Krievijas bruņotajiem spēkiem ar atpakaļejošu datumu."Tie ir profesionāļi," uzsver eksperts, piebilstot, ka Ukrainas armijas pēdējo dienu neveiksmes skaidrojamas ar Krievijas regulāro vienību klātbūtni valsts teritorijā. "Viņi veic visu smagāko un asiņaināko darbu. Gluži pretēji, vietējie kaujinieki kalpo viņiem par izpalīgiem, nevis otrādi."Timčuks piebilst, ka vienīgi Ukrainas pretterorisma operācijas panākumi var piespiest Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu aizvākt savas vienības no Donbasa, bet vilcināšanās ar pretterorisma operācijas īstenošanu vienīgi mudinās Kremļa saimnieku pastiprināt Maskavas militāro klātbūtni Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits