Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Vācijas ekskanclers Šrēders kļuvis par Rosņeftj direktoru padomes vadītāju

Vācijas kancleres Angelas Merkeles priekšgājējs šajā amatā Gerhards Šrēders kļuvis par Krievijas naftas giganta Rosņeftj direktoru padomes priekšsēdētāju, vēsta Deutsche Welle.

"Šrēdera kungs iecelts direktoru padomē neatkarīga locekļa statusā, viņš nepārprotami veicinās kompānijas starptautisko attīstību, paplašinot tās klātbūtni Eiropā un izveidojot efektīvu sadarbību ar partneriem rietumos," Rosņeftj valdes priekšsēdētāju Igoru Šecinu citē Krievijas aģentūra TASS.

Šī ziņa Vācija uzņemta ar ļoti pretrunīgām atsauksmēm, tostarp noraidījumu tam paudušas visas galvenās partijas Vācijā, ieskaitot paša Šrēdera pārstāvēto sociāldemokrātisko partiju. Asu nosodījumu tam paudusi arī Merkele, savukārt Vācijas parlamenta Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Norberts Rotgens paudis neticību, ka Šrēders savu agrāko amatu varētu izmantot, lai "iekasētu" sev labumu Krievijas uzņēmumā.

Rosņeftj ir viens no uzņēmumiem, pret kuru vērstas Eiropas Savienības noteiktās sankcijas saistībā ar Krievijas veikto Krimas aneksiju. Taču skaidrs, ka ne bez iemesla Krievijas valdības kontrolētā uzņēmuma vadība izvērtējusi un akceptējusi Šrēdera kandidatūru.

Deutsche Welle atgādina, ka Šrēdera laikā Vācijas un Krievijas attiecības bija to augstākajā punktā, ņemot vērā arī to, ka viņš gadiem ilgi ir labs Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs.

Šrēders pats šo lēmumu skaidrojis kā privātu lietu, tomēr medijos šis lēmums skaidrots ar viņa konsekvento pozīciju, ka Vācijai un Eiropai jāsadarbojas ar Krieviju enerģētikas jomā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
normāla politiska prostitūta. kaut kā jau sava maizīte jāpelna.
Edvins Lakstigala
Par šo cilvēku kauns katram vācietim ar kuru esmu runājis. Mums diemžēl ari tādi ir. Bijušie valstsvīri Ulmanis un Kalvītis. Īpaši kauns par Ulmani, vajadzetu virzit priekšlikumu atcelt viņam piešķirtas privilēģijas.
Onslow
O
nopirkt var pat vācieti...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits