Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

WikiLeaks: Krievijas premjeram Putinam ir personiskas antipātijas pret igauņiem

Vienā no uz ASV Valsts departamentu Vašingtonā no ASV vēstniecības Tallinā 2009. gada beigās nosūtītajiem ziņojumiem, kurus publiskojusi interneta vietne WikiLeaks, amerikāņu diplomāti raksta, ka Igaunijas Ārlietu ministrijas vicekanclers Harri Tiido paziņojis – Krievijas premjerministram Vladimiram Putinam ir personiskas antipātijas pret igauņiem.

Pēc H. Tiido vārdiem, Otrā pasaules kara laikā V. Putina tēvs diversantu vienības sastāvā ar izpletni tika nomests Igaunijas teritorijā. Tomēr igauņu zemnieki tā vietā, lai paslēptu un glābtu Putinu vecāko, nodeva viņu vāciešiem.

Krievijas premjera tēvam izdevās izbēgt no gūsta, tomēr bēgšanas laikā viņš tika nopietni ievainots. Saprotamu iemeslu dēļ V. Putins jūt personisku nepatiku pret Igauniju, izteicies H. Tiido.

Jāatgādina, ka V. Putins nesen Krievijā notikušajā jaunatnes forumā Seliger-2011 pats dalījās atmiņās par savu tēvu, stāstot, ka Putins vecākais bijis viens no četriem cilvēkiem, kuri izdzīvojuši pēc diversantu vienības desantēšanās ienaidnieka aizmugurē. Kopumā vienībā bijuši 28 cilvēki. Krievijas premjers arī piebilda, ka no hospitāļa viņa tēvs atgriezies mājās uz kruķiem.

Pēc pārnākšanas no kara un atveseļošanās Vladimirs Putins vecākais strādāja par meistaru vienā no Ļeņingradas rūpnīcām. Krievijas ietekmīgākā politiķa tēvs mira 1999. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits