Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Žagara jaunais vecais restorāns

Opera Rīgā droši vien eksistētu arī tad, ja tās direktors nebūtu Andrejs Žagars, bet Rīgas krogu dzīvei gan bez viņa restorāniem kaut kā pietrūka. Kā īsti, to definēt ir tikpat grūti, kā Žagaram pašam raksturot savus lolojumus, pietiekami netverams ir te atrodamais minimālisma un pārmērību savienojums.

Varbūt tieši tāpēc to gribējās tvert vēl un vēl, - nu, vismaz apzināties, ka šāda iespēja pastāv. Tāpēc Žagara restorānu aizvēršanās Rīgā bija skumjš notikums neatkarīgi no to ekonomiskās dzīvotspējas. Taču izrādās, augšāmcelšanās ir parādība, uz kuru spējīgs ne tikai Godmanis. Sprīdi pirms Ziemassvētkiem, vēl pat šilti ārā nepielicis, jaunā vecā restorāna Symposium atvēršanu izziņoja Žagars. Acīmredzot arī viņam pašam te pietrūka vietas, kur dzīrot labu draugu un paziņu lokā un iepazīstināt plašāku publiku ar saviem gastronomiskajiem atradumiem. Tā kā restorāna saimnieka dzīvoklis atrodas tieši blakus, Centra namā, var paredzēt, ka šoreiz viņam atliks vairāk laika iemest aci savā krogā un uztvert pārmaiņas tā gaisotnē. Laiks rādīs, vai šodien Rīgā ir izaugusi tā publika, kuras Žagara Jaunajam restorānam, Grieķu restorānam un Symposium pietrūka "pirmajos žagarlaikos". Taču kāpēc lai nebūtu - Symposium tomēr bija visvairāk apmeklētais no žagarkrogiem, ja neskaita veiksmīgo ilgdzīvotāju Osiris. Jaunajā vietā ir vieglāk atrast pleķi automašīnai, te nejūt Rīgas nomācošo sastrēgumu atmosfēru, kas apņem arī Berga bazāru. Blakus Daugava, netālu parks, vārdu sakot, Symposium apmeklētājs var noskaņoties, jau tuvojoties krogam. Ja vēl iedomā, ka tas atrodas ēkā, kur savulaik Rainis cietumā sēdējis, tad pavisam tiec vaļā no tās saspiestās laika izjūtas, kuru rada attālums starp priekšējo un aizmugurējo automašīnu. Mākslinieces Renātes Lorencas interjers, ieturēts smagnēji pelēkos toņos ar senu dzīru atmiņas imitācijas elementiem grīdā un dažā atribūtikā, jau pirmā simpozija laikos savu prasmi un gaumi apliecinājušās šefpavāres Inetas Grēniņas interpretēta virtuve ar Vidusjūras akcentu un atbilstošs vīnu speciālista Eināra Lazdiņa piedāvājums - tas viss apmeklētājiem par prieku tiek papildināts ar iespēju vairākus restorāna ēdienus nobaudīt degustācijas kartes ietvaros. Kazas siera kūka ar bazilika-artišoku sorbetu un saldskābo ķiršu balzammērci, baltvīna-seleriju krēmzupa ar safrāna putām, mīdijām un marokāņu charmoula salsu, garneļu carpaccio ar sviesta zivi Andalūzijas garšvielās, brokoļu pireju un trio mērču esencēm, putnu gaļa rožu ziedlapiņās ar pitaijas-kastaņu biezeni un anīsa-sarkanvīna mērci, kivi balatine ar marcipāna-vaniļas mērci un mango sorbetu - šis degustācijas kartes piedāvājums apjomā atbilst kārtīgām pusdienām, izjūtās - pārdzīvojumam. "Parastajā"ēdienkartē jeb Symposium klasikā atrodamie ēdieni izrādās lētāki, nekā varēja gaidīt. Dažs salātiņš pat zem četriem latiem, bet dārgākais pamatēdiens, jēra karē ar avokado humusu, dārzeņu ragū, dārzeņu ragū un sarkanvīna mērci vien Ls 12,90. Kāpēc nedzīrot? Restorāns Symposium Citadeles ielā 12 (blakus koncertzālei Ave sol) Atvērts no 12.00 līdz 23.00 virtuve HHHHH interjers HHHH atmosfēra HHHHH apkalpošana HHHHH Tv Izklaide ēda: Kazas siera krostīni medus glazūrā ar baziliku, svaigo eruku un kaltēto tomātu pesto Ls 4,00 Seleriju-safrāna kapučīno krēmzupa ar laima-tomātu salsu Ls 3,20 Maskarpones siera kūka ar sarkanvīnā glazētām ogām un ābolu semifredo Ls 3,90

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits