Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Islāma valsts atkāpjas

Tikmēr ASV gaisa spēku un sabiedroto veiktie uzlidojumi IV kontrolētajās teritorijās pastiprinājušies. ASV vadītā koalīcija ir veikusi vismaz 21 uzlidojumu teroristu pozīcijām, ziņo aģentūra Reuters.
Islāma valsts (IV) kaujinieki ir atkāpušies no vairākām nozīmīgām pozīcijām Sīrijas un Turcijas robežpilsētā Kobanē, vēsta raidorganizācija BBC. Kurdu pārstāvis BBC atklājis, ka IV ir zaudējusi vairāk nekā pusi no līdz šim kontrolētajām teritorijām pilsētā.

Trešdien video konferencē ASV, Lielbritānijas, Vācijas, Francijas un Itālijas līderi vienojās par aktīvāku palīdzību Irākai un Sīrijai. Britu premjera Deivida Kamerona biroja publiskotais paziņojums liecina, ka lielvalstu līderi vienojušies par Irākas un Sīrijas vietējo spēku apmācīšanu kaujai ar Islāma valsti

Intervijā CNN ģenerālis Martins Dempsijs paziņojis, ka ASV ir "uzvaroša stratēģija" cīņai ar IV, kā arī piebilda, ka neparedz lielu amerikāņu zemes spēku iesūtīšanu Irākā. 

Jau ziņots, ka Turcija atļāva ASV izmantot gaisa bāzes Sīrijas robežas tuvumā, pēc tam, kad IV uzsāka aktīvus uzbrukumus Kobanē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits