Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Afganistānā kaujinieki uzbrukuši vēlētāju reģistrācijas centram

Afganistānas Gouras provincē kaujinieki uzbrukuši vēlētāju reģistrācijas centram un nolaupījuši piecus cilvēkus, tostarp trīs centra darbiniekus, kā arī iznīcinājuši dokumentus, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Otrdien notikušais uzbrukums raisījis bažas par drošību 20.oktobrī paredzētajās parlamenta vēlēšanās, kas iepriekš vairākkārt atliktas.

Gouras provinces policija uzbrukumā vēlētāju reģistrācijas centram vaino talibus.

Provinces gubernatora preses pārstāvis apstiprināja, ka šāds uzbrukums noticis, un paziņoja, ka cilšu līderi un vecākie ved sarunas ar talibiem par nolaupīto cilvēku atbrīvošanu.

Afganistānā pagājušajā nedēļas nogalē sākas vēlētāju reģistrācija gaidāmajām parlamenta un reģionālajām vēlēšanām, kas tiek uztvertas kā izmēģinājums pirms nākamgad gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Vēlētāju reģistrācija ilgs divus mēnešus, kuru laikā varasiestādes cer reģistrēt līdz 14 miljoniem cilvēku, kas ir ambiciozs mērķis valstī, kur lielas teritorijas kontrolē kaujinieki.

Vēlēšanu komisijas amatpersonas atzinušas, ka drošības garantēšana reģistrācijas centros, sevišķi lauku apvidos, būs liela problēma.

Lielajās pilsētās līdz šim reģistrējušies vairāk nekā 50 000 vēlētāju, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāda amatpersona, piebilstot, ka process sācies lēnām, bet uzņem tempu.

Parlamenta vēlēšanas sākotnēji bija plānotas 2015.gadā pēc prezidenta vēlēšanām, kas notika 2014.gadā. Taču drošības un loģistikas apsvērumu dēļ tās tika vairākkārt atliktas.

Kandidāti vēlēšanās sacentīsies par 249 vietām parlamentā. Deputāti tiks ievēlēti uz piecu gadu termiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits