Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ankaras mērs apvērsuma mēģinājumā Turcijā vaino džinus

Ankaras pilsētas mērs Melihs Gokceks, runājot par 15. jūlija apvērsuma mēģinājumu Turcijā, sacījis, ka apvērsuma mēģinājuma organizēšanā vainotais Fetulla Gilens cilvēkus paverdzinājis, izmantojot mītiskās arābu mitoloģijas būtnes džinus, raksta portāls Hürriyet Daily News.

Ankaras mērs TV intervijas laikā, atbildot uz jautājumu, kā par apvērsuma rīkošanu vainotais Gilens spējis pārliecināt tik lielu skaitu cilvēku piedalīties pučā, sacījis: "Tas jums varētu likties jocīgi, bet viņš to dara, izmantojot vienu dīvainu metodi. Viņš to dara ar "trīs burtu lietām". Visi tagad to var apspriest. Viņš cilvēkus paverdzina ar "trīs burtu lietu" palīdzību."

Portāls skaidro, ka "trīs burtu lieta" ir ierasta frāze Turkcijā, ar kuru tiek apzīmētas mitoloģiskās būtnes no Tuvo Austrumu pasakām un mītiem.

"Ir skaidrs, ka cilvēki agrāk bijuši šādi paverdzināti un tad atbrīvoti. Viņam ir tādas spējas. Cilvēki ir apburti un paverdzināti," piebildis Gokceks.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka 15. jūlijā Turcijā tika veikts apvērsuma mēģinājums. Turcijas valdība kā vienu no apvērsuma rīkotājiem jau 15. jūlija vakarā minēja ASV dzīvojošo Erdogana valdības opozicionāru Fetullu Gilenu, kurš saistību ar apvērsumu noliedz.

Ankaras mērs jau agrāk ir izcēlies ar neordinārām idejām, piemēram, pagājušajā gadā pilsētā tika uzstādīta dīvaina paskata robota statuja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits