Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

ASV aptur bumbu piegādi Izraēlai

Savienotās Valstis pagājušajā nedēļā apturējušas bumbu sūtījumus Izraēlai, kas nespēja kliedēt Vašingtonas bažas par iebrukumu Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā, otrdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona.

"Pagājušajā nedēļā mēs apturējām vienu ieroču sūtījumu," paziņoja amatpersona, skaidrojot, ka sūtījums ietvēra 1800 bumbas, kas katra sver 907 kilogramus, un 1700 bumbas, kas katra sver 226 kilogramus. "Mēs neesam līdz galam izlēmuši, kā rīkoties ar šo sūtījumu," piebilda amatpersona.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pieņēma šādu lēmumu, atklājoties, ka Izraēla gatavojas sākt plašu sauszemes operāciju Rafahā, pret ko Vašingtona stingri iebilst.

Izraēlas un ASV amatpersonas apsprieda alternatīvas, bet "šīs diskusijas turpinās un nav pilnībā atrisinājušas mūsu bažas," sacīja ASV amatpersona.

"Kad Izraēlas vadītāji, šķiet, tuvojās lēmuma pieņemšanai par šādu operāciju, mēs sākām rūpīgi izskatīt konkrētu ieroču nodošanu Izraēlai, kurus varētu izmantot Rafahā. Tas sākās aprīlī," skaidroja amatpersona.

Amatpersona sacīja, ka Vašingtona īpaši pievērsa uzmanību smagāko bumbu izmantošanai un ietekmei, kāda tām varētu būt blīvā pilsētvidē. ASV Valsts departaments izvērtē arī citu ieroču nodošanu Izraēlai, tai skaitā bumbu JDAM piegādi, piebilda amatpersona.

Izraēla otrdien nosūtīja tankus uz Rafahu un ieņēma robežšķērsošanas punktu ar Ēģipti, bet Baltais nams iepriekš paziņoja, ka Izraēla solījusi "ierobežotu operāciju".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits