Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

ASV par Irānas reakciju uz protestiem: Pasaule jūs vēro

"Pasaule jūs vēro" - tā par Irānas varasiestāžu reakciju uz protestiem, kas izcēlušies vairākās šīs valsts pilsētās, pausts Baltā nama preses sekretāres izplatītajā paziņojumā. Paziņojumā apgalvots, ka Irānas iedzīvotājiem "esot apnikusi režīma korupcija un nācijas līdzekļu izšķērdēšana, lai finansētu terorismu".

"Irānas valdībai pienāktos respektēt pilsoņu tiesības, tostarp tiesības paust viedokli. Pasaule jūs vēro," mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstījusi Baltā nama preses sekretāre Sāra Hakabija, bet šis pats ieraksts vēlāk publicēts arī no ASV prezidenta Donalda Trampa Twitter konta.

Arī ASV Valsts departaments mudinājis "visas nācijas publiski atbalstīt Irānas pilsoņus un viņu prasības pēc pamattiesību ievērošanas un korupcijas izbeigšanas valstī".

BBC ziņo, ka protestos ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku. Protesti sākās Irānas otrajā visvairāk apdzīvotajā pilsētā Masadā, kur ļaudis izgāja ielās, lai paustu neapmierinātību galvenokārt par ekonomiskiem jautājumiem, piemēram, augstajām preču cenām, bet vēlāk pieņēma politisku nokrāsu, protestētājiem kritizējot valsts augstāko vadību. Vēlāk protesti "pārsviedās" arī uz citām pilsētām. 

Tikmēr Masadas amatpersonas paziņojušas, ka protestus organizējuši "pretrevolucionāri elementi". 

Šādu viedokli paudis arī pirmais viceprezidents Ešaks Jahangiri. Irānas valsts raidorganizācicja IRIB citējusi viceprezidentu izsakāmies, ka "daži incidenti valstī notikuši, aizbildinoties ar ekonomiskiem jautājumiem, bet aiz tā visa stāv kaut kas cits."

Savukārt Teherānas ģenerālgubernators jau brīdinājis, ka Irānas galvaspilsētā ar jebkādiem šāda veida protestiem tiks galā policija.

Top komentāri

Ekonomists2000
E
Irānai ir problēmas. Milzu dzimstība un joprojām sankcijas, kas kavē normālu iesaisti globālajā tirgū, Arī vides degradācija. Toties izskatās, ka ar importēto krāsaino revolūciju ātri tiks galā. Un pavisam fantastiski ir BBC murgi ir par to, ka iedzīvotāji protestē pret Irānas karavīru sūtīšanu uz citām reģiona valstīm. Palīdzēt ticības brāļiem (šiītiem) tur ir svēta lieta.
ļuļa
ļ
debīlie jeņķi. lai iet un pavēro kā ievēro cilvēktiesības saudu arābijā, bet tos jau liek mierā.
gg
g
īstenībā jau amīšu nodokļu maksātāji ir idioti, ka ļauj asv valdībai izrīkoties tā ar budžetu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits