Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ASV spēki veikuši pirmo uzlidojumu talibiem kopš miera līguma parakstīšanas

ASV spēki Afganistānā trešdien veikuši uzlidojumu talibiem, kas bija pirmais šāds uzbrukums kopš miera līguma parakstīšanas nedēļas nogalē, paziņoja ASV spēku pārstāvis Sonijs Legets.

Pēc viņa teiktā, uzlidojums dienvidu provincē Hīlmendā bija "aizsardzības trieciens, lai izjauktu uzbrukumu". Viņš norādīja, ka talibu vadība ir apsolījusi starptautiskajai sabiedrībai samazināt vardarbību, nevis to palielināt.

Legets apsūdzēja talibus iespēju izniekošanā panākt mieru.

Kā trešdien pavēstīja Afganistānas valdības amatpersonas, talibu nemiernieku uzbrukumos nogalināti vismaz 20 karavīri un policisti. 

Uzbrukumi notikuši dažas stundas pēc ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojuma, ka viņam bijusi "ļoti laba" saruna ar talibu politisko līderi.

"Talibu karotāji aizvadītajā naktī Kondozas provincē Imamšahibas apgabalā uzbruka vismaz trim armijas posteņiem, nogalinot vismaz desmit karavīrus un četrus policistus," sacīja provinces padomes loceklis Safiulla Amiri.

Nemiernieki otrdienas vakarā uzbrukuši policijai arī Orūzgānas provincē, valsts vidienē.

"Diemžēl, seši policisti tika nogalināti un septiņi ievainoti," apliecināja gubernatora pārstāvis sakariem ar presi Zergai Ebadi.

Afganistānas talibu nemiernieki pirmdien paziņoja, ka atsāk operācijas pret Afganistānas drošības spēkiem, izbeidzot daļējo pamieru, kas tika ievērots pirms talibu un ASV vienošanās parakstīšanas.

ASV un talibu pārstāvji sestdien parakstīja ilgi gaidīto vienošanos par kara izbeigšanu Afganistānā. 

Līgums paredz pakāpenisku ASV karaspēka izvešanu no Afganistānas un afgāņu iekšējo miera sarunu uzsākšanu.

ASV aizsardzības ministrs Marks Espers iepriekš brīdināja, ka Savienotās Valstis nevilcināsies līgumu lauzt, ja talibi atkāpsies no dotajām drošības garantijām un nepildīs solījumu uzsākt sarunas ar Afganistānas valdību.

Top komentāri

Dostojevskis
D
Es taču prognozēju, ka miers starp talibiem un ASV var pastāvēt ne vairāk par nedēļu!
Pipars
P
Kas ir Talibi... ? Talibi ir pilnībā rietumvalstu sponsorēts pasākums... pārtrauciet ieroču medikamentu un naudas došanu kaujiniekiem un Talibu vairs nebūs... he he! Pašreiz vērojam ka koronovīrusa aizsegā Tramps grib izlīst no Afganistānas un acu aizmālēšanai paraksta kaut kādus papīrus ar Talibiem...!!! Savukārt no otras puses Talibu aktivitāti kuru vērojam sponsorē ASV valsts elite ar vispasaules finansistiem... ar mērķi stopēt ASV karspēka izvešanu...! Uz notiekošā fona principā atbalstu Trampa centienus izvest karaspēku, bet ir viens bet un tas bet ir narkotiku rūpala kuras apjomi un biznesa ienesīgums ir vienkārši nereāli...!!! Manās katījumā Tramps un viņa aizmugure ir saķērušies ar ļoti nopietniem darboņiem kuri neapstāsies ne pret ko!!!... Jebkurā gadījumā lai Trampam veicas...
:)
:
A kurš var galvot, ka tie uzbrucēji tik tiešām bij no Taliban? Tur tak pilns ar citām bandām un sīkiem "kņjaziem"!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits