Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Beidzoties pamieram, Sīrijā atsākas uzlidojumi un artilērijas apšaudes

Sīrijā vairākās frontēs otrdien atsākušās artilērijas apšaudes un uzlidojumi, no notikumu vietas ziņo žurnālisti un aktīvisti. Sīrijas armija iepriekš paziņoja, ka nedēļu ilgušais pamiers tiek pārtraukts.Ap plkst.2 artilērija un kara aviācija apšaudījusi nemiernieku kontrolētos rajonus Alepo. Artilērijas sprādzieni bija dzirdami arī Mogambo rajonā, valdības kontrolētajā Alepo rietumdaļā.

Kopš 12.septembrī spēkā stājās ar Maskavas un Vašingtonas atbalstu noslēgtais pamiers, Alepo, tāpat kā citās svarīgākajās frontēs, pirmās dienas pamatā bija mierīgas.Vardarbība lēnām frontēs sāka atgriezties un kulminēja nedēļas nogales asiņainajos uzlidojumos Alepo un ASV vadītās koalīcijas uzlidojumā Sīrijas armijas bāzei, kurā tika nogalināti vairāk nekā 60 Sīrijas karavīru, kas valsts austrumos cīnījās ar Islāma valsts džihādistiem.Kaujas kļuvušas intensīvākas nemiernieku kontrolētajās Damaskas austrumu priekšpilsētās. Armija vēl pirms pamiera beigām brīdināja, ka tur tiks izvērsta plaša operācija.Artilērijas uguns bijusi dzirdama nemiernieku kontrolētajā Talbisē, valsts vidienē, bet virs grupējuma Al Nusra un tā sabiedroto kontrolētās Salkīnas Idlibas provincē riņķojušas lidmašīnas.Armija pirmdienas vakarā paziņoja, ka pamiers tiek izbeigts. Dažas stundas vēlāk Alepo provincē notika uzlidojums konvojam, kas veda humāno palīdzību civilistiem. Uzlidojumā dzīvību zaudēja 12 Sarkanā Pusmēness brīvprātīgie un šoferi, vismaz 18 kravas automašīnas tika iznīcinātas.Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits