Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Irāna pēc Trampa draudiem atbildi parādā nepaliek

Pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps piedraudējis, ka karš ar ASV nozīmēs Irānas galu, Irānas premjerministrs Muhameds Džavads Zarifs atbildējis, ka Irānas iedzīvotāji savā zemē lepni mīt jau tūkstošgadēm, kamēr visi agresori ir izčibējuši. "Pamēģiniet cieņpilnu pieeju - tā darbojas," Trampam ieteicis Zarifs.

Jāatgādina, ka ASV izšķīrusies par spēka demonstrēšanas pieeju un uz Persijas līci nosūtīja papildu karakuģus, tostarp aviācijas bāzes kuģi un lidmašīnas. 

Tramps ar draudiem Irānai nāca klajā dažas stundas pēc tam, kad Irākas galvaspilsētā Bagdādē puskilometra attālumā no ASV vēstniecības trāpīja raķete. Pagaidām gan nav zināms, kas izšāva raķeti. 

Pēc Trampa draudiem Zarifs vietnē Twitter paziņojis, ka Trampu acīmredzami uz šādu rīcību kūda "B komanda", ar to domājot ASV prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Džonu Boltonu, Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu un Saūda Arābijas troņprinci Muhammedu bin Selmānu.

"Tramps cer panākt to, kas nebija pa spēkam Maķedonijas Aleksandram, Čingishanam un citiem agresoriem," komentē Zarifs, norādot, ka Irānas iedzīvotāji spējuši tikt galā ar visiem agresoriem tūkstošgadēm ilgi. Irānas ārlietu ministrs arī pievienojis mirkļbirku #NekadNedraudiIrānim, atbildot uz Trampa tvītā pausto brīdinājumu "nekad vairs nedraudiet ASV".

Vēl svētdien Tramps sev labvēlīgi noskaņotajā telekanālā Fox atklāja, ka karu nevēloties: "Neesmu kāds, kurš vēlas karu, jo tas kaitē ekonomikai un cilvēki iet bojā," tādējādi sūtot jauktus signālus, vienlaikus norādot, ka nevēlas konfliktu, bet nākamajā dienā piedraudot ar pilnīgu oponenta iznīcināšanu. BBC raksta, ka šāda pieeja ir visai riskanta, jo neprognozējamie paziņojumi paaugstina varbūtību, ka Irāna nepareizi "nolasīs" ASV nodomus un plānus, tādējādi radot labvēlīgu augsni atklāta konflikta uzliesmošanai.

Top komentāri

Raimonds
R
ASV prezidentam nav jāpakļaujas Netanjahu nacistiskajam režīmam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits