Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izraēla devusi triecienus desmitiem Irānas mērķu Sīrijā

Izraēlas bruņotie spēki ceturtdien paziņoja, ka aizvadītajā naktī devusi triecienus vairākiem desmitiem Irānas mērķu Sīrijā.

Izraēla uzlidojumus veikusi, reaģējot uz iepriekš notikušajiem raķešu uzbrukumiem tās spēkiem, kuros Izraēla vaino Irānu.

Izraēlas armijas preses pārstāvis informēja, ka aizvadītajā naktī Sīrijā uzbrukts Irānas izlūkošanas un loģistikas mērķiem, noliktavām un transportlīdzekļiem, kā arī vietām, no kurienes tika izšautas raķetes.

Tā bijusi viena no lielākajām Izraēlas militārajām operācijām pēdējos gados un lielākā, kāda veikta pret Irānas mērķiem.

Taču Izraēlas armijas preses pārstāvis uzsvēra, ka Izraēla nevēlas spriedzes saasināšanos.

Komentējot aizvadītajā naktī dotos triecienus, Izraēlas aizsardzības ministrs Avigdors Lībermans preses konferencē paziņoja, ka trāpīts gandrīz visiem Irānas infrastruktūras mērķiem Sīrijā.

"Es ceru, mēs esam noslēguši šo epizodi," sacīja Lībermans.

Izraēlas armija paziņojusi, ka Irānas Revolūcijas gvardu ārvalstu operāciju specvienība Quds Sīrijā izšāvusi apmēram 20 raķetes uz Izraēlas pozīcijām Golanas augstienēs. Izšautās raķetes, no kurām dažas pārtvērusi Izraēlas pretraķešu sistēma Kupols, nodarījušas tikai minimālus postījumus un neviens izraēlietis nav cietis.

Taču Lībermans norādīja, ka šis raķešu uzbrukums ir "jauna fāze".

"Mēs nevēlamies eskalāciju, bet mēs neļausim nevienam mums uzbrukt vai būvēt infrastruktūru, lai uzbruktu mums nākotnē," sacīja Lībermans.

"Mēs saskaramies ar jaunu realitāti. Irānas mēģinājumi uzstādīt pretraķešu sistēmas pie mūsu robežām un noslēgt mūsu debesis ir neizturams un nepieņems," uzsvēra ministrs.

Irāna ir Sīrijas prezidenta Bašara el Asada sabiedrotā.

Top komentāri

saule
s
Izraelai atkapties 1947gada robežās un arābu kaimiņvalstīm atzīt izraēlas valsts pastāvēšanu. Mazākais no ļaunuma kas var notikt ja turpiņāsies konfront;acija.
Kad
K
"Dienas" žurnālisti iemācīsies rakstīt valsts valodā? av;īze tā gedradējusies, ka kauns lasīt! At;asist tos žurnālistus un sūtīt otrreiz pabeigt skolu!
Atgādina Gleiwitz
A
Atgādina Gleiwitz gadītjumu. Tur arī "poļi" uzbruka nacistiskajai Vācijai
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits