Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izraēlas karavīri pie robežas ar Gazas joslu nošāvuši trīs palestīniešus

Izraēlas karavīri pie robežas ar Gazas joslu svētdien divos atsevišķos incidentos nošāvuši trīs palestīniešus, paziņojuši Izraēlas bruņotie spēki.

Pirmajā incidentā divi vīrieši "centās iefiltrēties" Izraēlā no Gazas joslas dienvidu daļas. Karavīri nošāva vienu no viņiem, bet otru ievainoja un pēc aizturēja, lai nopratinātu, pavēstīja armija.

Otrā incidentā Izraēlas karavīri nošāvuši divus kaujiniekus, kuri tikuši cauri robežžogam un svieduši Izraēlas karīvieriem sprāgstvielas. Abi kaujinieki pēc tam esot nošauti.

Šis incidents seko mēnesi ilgam vardarbības uzliesmojumam gar Izraēlas un Gazas joslas robežu, kur palestīnieši katru piektdienu rīko protesta akcijas.

Palestīnieši pie Gazas joslas un Izraēlas robežas protestē, pieprasot tiesības atgriezties dzimtajās zemēs, kas tagad atrodas Izraēlas teritorijā un no kurām viņi devās bēgļu gaitās vai tika padzīti.

Palestīnieši plāno turpināt protestus līdz 15.maijam.

Izraēla skaidro, ka bēgļu atgriešanās nozīmētu ebreju valsts beigas, un apsūdz Gazas joslā valdošo kustību Hamas, ka tā izmanto protestus kā aizsegu vardarbībai.

Top komentāri

LETAsorosistu šedevrs
L
"centās iefiltrēties" - tā ir robežas neatļauta šķērsošana un katra robežsarga pienākums ir sargāt valsts robežu!
BenGurion
B
Massu GENOCIDS pret Palestinas tautu turpinas,ANO kluse,Latvijas ĀM klusē,Latvijas valdiba klusē,kad beidzot NATO ķersies klāt Izraelas režīma teroristiem ? Kad tiks doti pteventivi triecieni par Izraelas teroristu mitekli un uzsākta plaša Izraelas blokāde.
Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Kaapeec tikai triis??? Triissimt tuukstoshus sho meeslu-salashnju vajag izniicinaat, jo palestiinieshi, nerunaajot par kaut kaadaam teroristiskaam palestiinieshu 'organizaacijaam', ka 'hamas', pat nekad nav atzinushi (bet iisteniibaa tieshi NOLIEGUSHI) Izraeelas kaa Valsts Tiesiibas uz eksistenci!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits