Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kipra sāk gāzes meklēšanu Vidusjūrā, neraugoties uz Turcijas draudiem

Kipras Republika sākusi izmēģinājuma urbšanu gāzes atradnē Vidusjūras šelfā uz dienvidiem no salas, vēsta aģentūra AP. Republikas valdība nav atteikusies no sava sākotnējā lēmuma turpināt ģeoloģisko izlūkošanu šajā teritorijā, neraugoties uz to, ka Turcija uzskata šīs darbības par nelikumīgām.

Amerikāņu kompānijas Noble Energy, kurai Kipras valdība izsniegusi atļauju gāzes ieguvei, urbums jau sasniedzis vismaz 80 metru dziļumu.

Agrāk pirmdien Ankara pieprasīja apturēt ģeoloģiskās izlūkošanas darbus reģionā. Pretējā gadījumā Turcijas varas iestādes draudēja nosūtīt uz salu savus karakuģus, lai eskortētu Turcijas ģeoloģiskās izlūkošanas kuģus.

Turcija neatzīst Kipras Republiku, kura pēc salas sašķelšanās 1974. gadā ir starptautiskās sabiedrības pilntiesīga locekle. Ankara par vienīgo leģitīmo varu salā uzskata Ziemeļkipras Republiku, kuru gandrīz 40 gadu laikā nav atzinusi neviena cita valsts, izņemot pašu Turciju.

Jāpiebilst, ka 2012. gadā Kipras Republikai ir jākļūst ar Eiropas Savienības prezidējošo valsti. Ankara jau piedraudējusi, ka Kipras prezidentūras gadījumā tās attiecības ar ES var tikt pilnībā iesaldētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits