Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 30. marts
Nanija, Ilgmārs

Lībija aptur dalību Ženēvas sarunās

ANO atzītā Lībijas valdība otrdienas vakarā paziņoja, ka tā aptur savu piedalīšanos Ženēvā notiekošajās sarunās, kuru mērķis ir vienoties par ilgstošu pamieru starp karojošajām pusēm.

"Mēs paziņojam par mūsu dalības apturēšanu militārajās sarunās, kuras notiek Ženēvā, līdz tiks pieņemta stingra nostāja pret agresoru [Halīfu Haftaru] un viņa pieļautajiem [pamiera] pārkāpumiem," paziņojumā presei pavēstīja Tripolē bāzētā Nacionālās saskaņas valdība.

Sarunās, kuras rīko ANO sūtnis Lībijā Gasans Salame, piedalījās pieci Nacionālās saskaņas valdības pārstāvji un pieci Haftara Lībijas Nacionālās armijas iecelti pārstāvji.

Nacionālās saskaņas valdība kopš 2019.gada aprīļa cīnās pret militārā komandiera Halīfas Haftara ofensīvu, kuru atbalsta Krievija, Ēģipte un Apvienotie Arābu Emirāti. 

Galvaspilsētā Tripolē, pret kuru ir vērsta Haftara operācija valdības gāšanai, otrdien ar raķetēm tika apšaudīta osta. Par šiem raķešu triecieniem gan neviens nav uzņēmies atbildību.

"Ir skaidrs, ka dzīvojamo rajonu, lidostas un ostas sistemātisko bombardēšanu, kā arī naftas rūpniecības iekārtu pilnīgās bloķēšanas mērķis ir izprovocēt krīzes pilsoņiem visos viņu dzīves aspektos," paziņoja Nacionālās saskaņas valdība. 

Tā piebilda, ka Haftara spēki, kas ofensīvas sākumā pērnā gada aprīlī strauji virzījās uz priekšu, bet apstājās pie galvaspilsētas, nav spējuši sagrābt varu un "velti mēģina'' destabilizēt valsti.

Nestabila vienošanās par pamieru Lībijā pastāv kopš 12.janvāra. Nedēļu pēc tam starptautiskā samitā Berlīnē pasaules līderi vienojās izbeigt jebkādu ārēju iejaukšanos šajā valstī un saglabāt ieroču embargo. 

Top komentāri

:)
:
Kopš rietumu agresijas pret Suverēno Lībijas valsti, kad tika nogalināts Kaddafi un izzagta valsts nauda ārzemju bankās, valsts de-fakto NEPASTĀV! Bet jeņķu pakalpiņš ANO "atzina" kaut kādu no vietējiem bandītiem, kurš kādu laiku dzīvoja asv, pat neskatoties uz to, ka šamais nav tur nekas un nekāda liela atbalsta šamajam nav un nebūs! Turpretī, Haftaram tur ir lielākais atbalsts un spēks! Ja gribat mieru Lībījā - dodiem Haftaram varu, pārējo šis pats izdarīs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits