Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Šahtas iebrukumā Turcijā gājuši bojā četri cilvēki; vairāki simti iesprostoti

Iebrūkot ogļu šahtai, Manisas provincē Turcijas rietumos otrdien gājuši bojā četri kalnrači, bet līdz pat 400 citu palikuši iesprostoti pazemē, pavēstījis parlamenta deputāts Muzafers Jurtašs, kas pārstāv valdošo Taisnīguma un attīstības partiju (AKP).Sākotnēji viņš paziņoja, ka gājuši bojā 20 cilvēki, taču vēlāk televīzijas kanālam CCN Turk sacīja, ka 20 cilvēki nogādāti slimnīcā, no kuriem miruši ir četri.

Šahta, kas atrodas Somas rajonā, iegruva pēc sprādziena, ko, domājams, izraisīja dzirkstele no bojāta transformatora. Ugunsgrēks esot izcēlies ap plkst.15.30.Šobrīd ugunsdzēsēji cenšas izmisīgi iepumpēt gaisu aizbērtajā šahtā, lai divu kilometru dziļumā un četrus kilometrus no ieejas iesprostotie kalnrači varētu elpot.Līdz šim izdevies atbrīvot tikai piecus no iesprostotajiem ogļračiem.Vietējie mediji vēsta, ka katastrofas brīdī šahtā esot atradušies 580 kalnrači, taču daudziem esot izdevies izglābties vēl patstāvīgi.Jurtašs izteicies, ka pazemē vēl atrodas trīs līdz četri simti cilvēku. Savukārt citi lēš, ka iesprostoti divi līdz trīs simti ogļraču.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits