Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sāk tiesāt Hašogi slepkavībā apsūdzētos; vairākiem prasa nāvessodu

Vismaz pieciem no Saūda Arābijas režīma kritiķa Džamala Hašogi slepkavības lietā apsūdzētajiem Saūda Arābijas prokurori prasa nāvessodu, ceturtdien paziņoja valsts kontrolētie mediji. Kopumā lietā apsūdzēti 11 cilvēki, raksta The Guardian. Jāatgādina, ka karaļnams aizvien turpina distancēties no Hašogi slepkavības lietas, kaut daudzi eksperti norādījuši - tāda mēroga operācija, veikta citā valstī (Hašogi tika nogalināts konsulātā Turcijā), bez karaļnama ziņas diez vai varēja notikt.

Valsts kontrolētā ziņu aģentūra un valsts televīzija par pirmo tiesas sēdi detaļās neizplūda, tostarp nenosauca aizdomās turēto vārdus. Paziņojumā vien minēts, ka aizdomās turētie uz tiesas sēdi ieradušies ar saviem advokātiem.

Tāpat paziņots, ka Turcijai esot nosūtīts pieprasījums par tās apkopotajiem faktiem un pierādījumiem Hašogi slepkavības lietas ietvaros, bet atbilde no Turcijas neesot saņemtaTurcijas puse šos apgalvojumus pagaidām nav oficiāli komentējusi, bet tās izmeklētāji jau iepriekš izteikušies, ka ar pierādījumiem iepazīstināta gan Saūda Arābija, gan citas valstis.



Jāatgādina, ka par Hašogi nāves apstākļiem sākotnēji bija ļoti daudz neskaidrību, tostarp slepkavas mēģināja radīt iespaidu, ka viņš nemaz nav miris, bet sveiks un vesels pameta konsulāta telpas. Par Hašogi nāves apstākļiem savu versiju vairākkārt mainīja arī Saūda Arābija, sākotnēji noliedzot, ka Hašogi ir miris, tad apgalvojot, ka žurnālists nogalināts konsulātā spontāna kautiņa laikā, bet vien pēc tam paziņojot, ka tā bijusi slepkavība ar iepriekšēju nolūku. Tomēr karaļnams aizvien distancējas no notikušā un apgalvo, ka nedz troņprincim, nedz karalim nav nekādas saistības ar režīma kritiķa nāvi. 

Noslepkavotā Hašogi mirstīgās atliekas aizvien nav atrastas. 

Hašogi kopā ar vēl vairākiem represētiem vai noslepkavotiem šī aroda pārstāvjiem prestižais izdevums Time cēla 2018. Gada cilvēka godā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits