Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs
Vēl pirms kāda laika šāds skats Saūda Arābijas futbola stadionu tribīnēs bija neiedomājams

Saūda Arābijā sievietes pirmo reizi klātienē vēro futbola maču

Piektdienas vakarā Saūda Arābijā futbola stadions Džidā pirmo reizi vērs vaļā durvis sievietēm. Tas, ka sievietēm šajā valstī beidzot tiks ļauts apmeklēt futbola mačus, tika paziņots jau pērn rudenī, un sievietes trībīnēs gatavi uzņemt nu būs trīs stadioni, vēsta The Guardian.

Lai musulmaņu valstī ar striktām, reliģijas diktētām normām stadionos varētu uzņemt sievietes, tie speciāli sagatavoti - izveidotas atsevišķas, norobežotas vietas tribīnēs, tāpat sievietēm izveidotas atsevišķas kafejnīcas un lūgšanu istabas. 

Valsts sporta nozares amatpersonas norādīja, ka uz nākamo sezonu sieviešu uzņemšanai tiks sagatavoti arī pārējie stadioni. 

"Izdarīts viss, lai radītu pievilcīgu vidi ģimenēm un nodrošinātu visu nepieciešamo [sieviešu] privātuma garantēšanai stadionos," minēts valsts augstākās sporta institūcijas izplatītā paziņojumā.

Piektdien sievietēm klātienē iespējams vērot maču starp diviem vietējiem futbola klubiem, bet sestdien laukumā sieviešu skatītāju klātbūtnē izies viens no valsts vadošajiem klubiem Al-Ittihad. Klubs ar sociālo tīklu starpniecību paudis atbalstu karalistes lēmumam atļaut sievietēm apmeklēt mačus, ievietojot tīmeklī attēlu, kurā redzama sievietes seja, nokrāsota kluba logo krāsās.

Tvītā pausts, ka "kluba fani, gan sievietes, gan vīrieši, ir kluba atbalsts" un "ar jums [sievietēm], aina ir pabeigta".

Šis ir vēl viens solis Saūda Arābijas elites centienos "modernizēt valsts sabiedrību". Vēl nesen tika paziņots par vēsturisku lēmumu atļaut sievietēm šajā valstī iegūt autovadītāja apliecību. Sievietes pie automašīnu stūres Saūda Arābijā varēs sēsties, sākot no šā gada jūnija, un, piemēram, tādi taksometru pakalpojumu sniedzēji kā Uber un Careem jau uzsākuši sieviešu-šoferu rekrutēšanu.

Top komentāri

NAV VIENALGA
N
viduslaikos bija vairāk tiesību nekā tagad!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits