Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sīrijā kritis čečenu separātistu lauka komandiera Galejeva dēls

Karojot Sīrijas nemiernieku pusē, dzīvību zaudējis čečenu separātistu lauka komandiera Ruslana Galejeva dēls Rustams, trešdien vēsta Krievijas islāmistu tīmekļa medijs KavkazCenter.

Rustams Galejevs "kādā Sīrijas rajonā, domājams, starp 11. un 13. augustu, piedalījās kaujā ar alavītu režīma daudz stiprākajiem bruņotajiem spēkiem," norāda medijs. "Kauju gaitā viņš gāja bojā mocekļa nāvē," ziņo vietne, kurā Krievijas islāmistu kaujinieki veic informācijas apmaiņu un kas līdz šim sniegusi precīzas ziņas par notikumiem kaujas laukā.

Galejevs vecākais bija viens no vadošajiem komandieriem Čečenijas pirmajā neatkarības karā, kas ilga no 1994. līdz 1996. gadam un kura rezultātā reģions ieguva plašāku autonomiju Krievijas sastāvā. Tad nabadzīgajā reģionā sākās iekšējās cīņas lauku komandieru vienību starpā, to pārņēma korupcija un vardarbīga organizētā noziedzība, līdz 1999.gadā kareivīgāk noskaņotie līderi meta jaunu izaicinājumu Krievijai.

Galejevs vecākais iesaistījās arī otrajā karā, kas ilga vairākus gadus, līdz Krievijas armija 2000.gadā paziņoja, ka tā ir atguvusi kontroli pār Čečenijas nozīmīgākajām pilsētām. Viņš zaudēja dzīvību 2004.gadā, Dagestānā vadot kaujinieku grupu sadursmē ar Krievijas robežsargiem.

Galejevs jaunākais dzimis 1988.gadā un lielāko daļu dzīves pavadījis Krievijā, līdz sācis iegūt islāma izglītību kādā Tuvo Austrumu valstī, vēsta KavkazCenter. Viņš Sīrijā ieradies šovasar, vēsta medijs, atsaucoties uz čečenu Eiropas diasporas pārstāvjiem.

Ziņas, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada pretinieku rindās cīnās čečenu kaujinieki izskanējušas arī agrāk. Tas jūlija beigās izsauca Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova asu reakciju, kurš šīs ziņas kategoriski noraidīja. Vienlaikus vēl vakar par čečenu islāmistu ierašanos Sīrijā ziņoja laikraksta The Guardian korespondents Alepo Martins Čulovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits