Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Sīrijas bēgļi Vācijā izvirza jaunas kriminālapsūdzības Asada režīmam

Sīriešu bēgļi Vācijā ar cilvēktiesību organizāciju atbalstu izvirzījuši jaunas apsūdzības Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam par kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci, trešdien paziņojusi bezpeļņas organizācija Eiropas Konstitucionālais un cilvēktiesību centrs (ECCHR).

13 sīriešu vīrieši un viena sieviete nosaukuši 17 aizdomās turamos, kurus uzskata par galvenajiem atbildīgajiem Sīrijas režīma brutālās politikas īstenošanā, norādīja ECCHR.

Apsūdzēto vidū ir Sīrijas Nacionālā drošības dienesta vadošās amatpersonas, Gaisa spēku izlūkdienesta un Aizsardzības ministrijas amatpersonas un militārās policijas darbinieki.

"Man kriminālapsūdzības izvirzīšana Vācijā pašreiz ir vienīgais veids, kā cīnīties par taisnību," skaidroja viens no sūdzību iesniedzējiem 30 gadus vecais Jazads Avads, kurš apgalvo, ka mēnešiem ilgi ticis spīdzināts Sīrijas gaisa spēku izlūkdienesta telpās.

"Runa nav par mani, runa ir par visiem, kuri joprojām tiek turēti Asada spīdzināšanas cietumos," viņš piebilda.

Šapals Ibrahims, kurš pusotru gadu atradās militārajā cietumā Sīrijā, sacīja, ka vēlas "palīdzēt panākt, ka Vācijas varasiestādes izdod orderus atbildīgo personu arestam".

Vācijas tiesas ir tiesīgas izskatīt lietas, kurās nedz cietušie, nedz apsūdzētie nav Vācijas pilsoņi.

ECCHR paziņojumā teikts, ka militārais cietums netālu Damaskas kļuvis par "sinonīmu neiedomājamai spīdzināšanai, sistemātiskai degradācijai un masu nāvessodiem".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Top komentāri

Ass
A
Nesanāca ķīmiju piešūt tagat mēģina citu ceļu ,bet nelaime tāda ka ne kāds klausīsies ne uztvers nopietni.Labs temats kladzināt pa visu pasauli,bet vājš ticamības moments(ka vienmēr).
Lass
L
Normali siriesi karo pret islama valsti un velak atjaunos valsti,nevis nelegali iebrauc eiropa,sez visiem uz kakla,izvaro sievietes un organize terora aktus un ataisno sevi,ka pie visa vainigs launais Asads.
oskars
o
Klausiet vairak teroristus ....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits